≫ 

Kartonijada kakva se retko viđa u vaterpolu: Srbi i Italijani sedam puta "crveneli" uz 33 isključenja

Delfini su iz ove situacije na kraju izašli kao poraženi

  • 1
Dejan Savić, vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije poraženi su večeras od Italije 12:10 (2:4, 3:2, 3:3, 4:1) u trećem kolu "Sardinija kupa".

Srbija završava turnir sa jednim porazom i dve pobede, ostvarene u prethodnim mečevima sa Hrvatskom i Grčkom.

Najefikasniji u srpskom timu bili su su Dušan Mandić i Sava Ranđelović sa po dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Lukić, Petar Velkić, Luka Pljevančić, Ðorđe Vučinić, Radomir Drašović i Viktor Rašović.

Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je dodeljeno čak sedam crvenih kartona što se ne pamti na vaterpolo utakmicama, uz 33 isključenja na obe strane.

Srbija je tri četvrtine držala igru u svojim rukama, vodila 3:1, 4:2, 6:3. U trećem delu su Italijani uspeli da izjednače ali je naš sastav sačuvao minimalnu prednost pred poslednjih osam minuta, piše na sajtu Vaterpolo sazveza Srbije.

Ali crveni karotni su činili svoje. Srbija je ostala bez Vučinića i Ranđelovića zbog tri lične, Italijani su serijom 3:0 poveli 11:9, smanjio je Mandić ali je u poslednjim sekundama Di Fulvio rešio meč.

Kada su crveni kartoni Srbije u pitanju, u drugoj četvrtini je odmah isključen Radulović, u trećoj Martinović, a u poslednoj Lukić i Stojanović. Italijani su ostali bez Aleanija, Di Some i Brunija.

Italija – Srbija 12:10 (2:4, 3:2, 3:3, 4:1)

Bazen Sasari

Sudije: Gomez, Putniković

Isključenja: Italija 15, Srbija 18

Crveni kartoni Italija 3, Srbija 4.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Alesani, Grata 1, Fondeli, Kanela , Rencuto 3, Kondemi 2, Ferero 1, Bruni 1, Di Soma, Dolče 1, Masaro. Selektor: Kampanja.

SRBIJA: Rističević, Mandić 2, Velkić 1, Ranđelović 2, Vučinić 1, Pljevančić 1, S.Rašović, Lukić 1, Drašović 1, Radulović, Stojanović, V.Rašović 1, Dobožanov, Martinović. Selektor: Savić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA