≫ 

Težak poraz Srbije u osmini finala SP: Argentina pobedila našu selekciju maksimalnim rezultatom

Malo ko je očekivao ovako ubedljivu pobedu južnoameričke selekcije

  • 19

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u meču osmine finala Svetskog prvenstva od  selekcije Argentine maksimalnim rezultatom 3:0.

Ništa nije slutilo na ovakav rezultat u najavi meča. Argentinci su do osmine finala stigli kroz "iglene uši". Bili su treći u svojoj grupi, te ih je poredak najboljih trećeplasiranih selekcija doveo do osmine finala, dok su sa druge strane naši momci imali savršen učinak do ovog meča.

Sam početak meča je takođe nagoveštavao pobedu Srbije. Dobro su igrali izabranici Igora Kolakovića, bili su mirni na prijemu, dobro je i servis služio naše odbojkaše, ali se sve okrenulo u finišu prvog seta, koji su Argentinci dobili sa 25:23.

Drugi set je bio kao repriza prvog. Vodili su odbojkaši Srbije sve vreme, delovalo je da će privesti set kraju u svoju korist, ali ponovo neobjašnjiv pad i preokret "gaučosa" za 25:21 i vođstvo od 2:0.

Tada je već bilo jasno da će se teško naši momci vratiti u meč. Počeo je treći set egal rezultatom, ali su se Argentinci prvi odlepili na dva ili više poena prednosti.

Tinjala je nada među srpskim navijačima da bi moglo da se desi što u prethodna dva seta, kada je naša selekcija imala vođstvo, ali ga nije materijalizovala, međutim od toga nije bilo ništa.

Pokazali su Argentinci kako se set privodi kraju, samim tim i meč i zasluženo obezbedili mesto u četvrtfinalu Svetskog prvenstva gde će im rival biti Brazil ili Iran.

Video: Najvrelija odbojkašica sveta: Od prodaje golišavih fotki zaradi 50 puta više nego od sporta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    6. septembar 2022 | 19:01

    Prošlo je zlatno doba kolektivni sportova. Ne ulaže se u podmladak i evo rezultata. Biće još gore.

  • Djape

    6. septembar 2022 | 18:07

    Pucamo u svim sportovima.

  • Ccc

    6. septembar 2022 | 18:56

    To je to ,polako u svim sportovima gde smo vladali sad padamo u osmini finala : vaterpolo,odbojka....nadam se da im se nece kosarkasi pridruziti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA