Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan osvojio Kup Srbije u odbojci: Sjajni crno-beli odbranili titulu, Voša pala posle pet setova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan meč gledali smo na Ubu

  • 8
OK Partizan - OK Vojvodina Foto: MN Press

Odbojkaši Partizana osvajači su Kupa Srbije za 2023. godinu, pošto su u velikom finalu na Ubu u spektakularnom meču uspeli da savladaju ekipu Vojvodine u pet setova - 3:2 (21:25, 25:22, 18:25, 25:19, 15:7).

Crno-beli su tako odbranili titulu osvojenu prethodne godine i drugi put uzastopno su stigli do pehara u Kupu Srbije. Ovoga puta to su uradili posle velikog preokreta, iako su pre meča objektivno gledano bili autsajderi protiv tima Vojvodine, koji je nastupao i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Zapravo, danas su odbojkaši Partizana dva puta zaostajali za Novosađanima. Prvi set je Voša rešila u svoju korist nakon što je preuzela kontrolu u drugom delu ovog perioda. U drugom setu je situacija bila potpuno drugačija, pošto je nakon egala, crno-beli tim stigao do ključne serije od 3:0 kod rezultata 19:19, koja ga je lansirala ka izjednačenju.

Voša je najubedljivija bila u trećem setu u kojem jednostavno nije bilo dileme. Partizan kao da se ugasio kod rezultata 4:8, pošto je posle toga novosadska ekipa osvojila 14 od narednih 19 poena, pa se činilo da ide ka novom peharu.

Ali to nisu mislili odbojkaši Partizana. Prvo su potpuno kontrolisali dešavanja u četvrtom setu i obezbedili sebi peti, a tamo nisu dali Vojvodini ni promil šanse za pobedu, dopustili im samo sedam poena i stegli ruke oko trofeja.

Video: Srpske odbojkašice zvanično dobile novog selektora: Čuveni Italijan promovisan u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    26. februar 2023 | 19:22

    Bravooooo momci, ponos srbije! Sledeci je kk partizan i titula aba lige 💪

  • GrobAr

    26. februar 2023 | 19:24

    Tako je breee... Nek puknu dusmani... Sami ce se prepoznati i javiti...🏁🏁🏁

  • Igor Obrenovac

    26. februar 2023 | 20:28

    Samo da se zahvalim Fireru što nam je dozvolio da osvojimo kup u odbojci. Bravo momci, teško je u ovim vremenima osvojiti bilo šta ako si Partizan, pisaće istorija o ovom kolektivnom ludilu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA