≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski rukometaši osetili pravu snagu Norveške: Težak poraz u Skandinaviji, ali Evropsko prvenstvo nije daleko

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije bilo realno da ovo dobijemo

  • 4
Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Najbolji srpski rukometaši nisu uspeli da ponove sjajnu partiju iz Novog Sada od pre tri dana kada su porazili Norvešku golom u poslednjoj sekundi. Daleko teže je bilo izabranicima selektora Tonija Đerone u nedelju u norveškom gradu Osanu gde je domaća selekcija uzvratila svom snagom i prilično ubedljivo potukla naš tim rezultatom 35:25 (17:12).

Srbija je sada pala na drugo mesto u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, bio nam je ovo tek prvi poraz, ali ostaje i dalje da figurira kao najveći kandidat, uz Norvežane naravno, da završi kvalifikacije na jednom od prva dva mesta.

Iza nas su Slovačka i Finska sa bilansom od tek jedne pobede i tri poraza.

Apsoltuno prva zvezda utakmcie bio je neverovatni Sander Sagosen koji je već do poluvremena napunio mrežu našeg tima sa osam golova, da bi u nastavku još četiri puta matirao golmana Dejana Milosavljeva. Pet golova igrač Kila je dao sa linije sedam metara, imao samo tri promašaja...

Rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Srbija je dobro otvorila meč, povela 4:2 u momentima kada je za domaće samo Sagosen pogađao što je i nastavio do poluvremena nesmanjenom žestinom, dok je, sa druge strane, u našem napadu počelo mnogo toga da "škripi". Previše tehničkih grešaka, nekoliko promašaja iz dobrih pozicija surovo su kažnjeni od strane našeg rivala - serijom 4:0!

Od momenta kada su preuzeli vođstvo Norvežani ga nisu ispuštali, u 25. minutu je već bilo 15:9 uz konstantne udare Sagosena i tu se nije mnogo toga više moglo uraditi. Srbija je bila u nokdaunu.

Nastavak je manje više doneo rutiniranje Skandinianaca, uz čvrstu i koncentrisanu igru sve vreme. U nastavku se razigrao i Harald Rejnkind, dok Srbija, na drugoj strani, nije pokazivala znake kondolidacije i reakcije na konstatno dobru partiju rivala. Otud je i razlika samo rasla, do maksimalnih 11 golova u jednom trenutku...

Srbija će kvalifikacije za euro finiširati krajem aprila kada će odigrati preostala dva meča u kojima je veliki favorit, protiv Finske u gostima 27.04 i Slovačke kod kuće tri dana kasnije.

Video: Gol za pobedu u poslednjoj sekundi izazvao detonaciju: Heroj Borzaš na tribini slavio s navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Паљука

    12. mart 2023 | 18:28

    Одучили нас од рукомета. Наставите да тренира те!

  • DDF

    12. mart 2023 | 19:46

    Na momentima"poletimo"ubrzo nas vrate na"fabricko podesavanje"...nikada vise necemo biti sila u rukometu,samo osrednja reprezentacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA