≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako izgleda put Srbije ka potencijalnom finalu posle pobede nad Crnom Gorom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U borbi za četvrtfinale će biti daleko lakše, a posle je pitanje

  • 2
Vaterpolo Srbija, vaterpolo reprezentacija Srbije Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Fenomenalnom pobedom posle peteraca protiv Crne Gore 17:15 vaterpolo reprezentacija Srbije je obezbedila prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva sa pozicije dva.

I taj podatak može imati izuzetan značaj jer će najverovatnije doneti lakši prodor Delfinima među najboljih osam, a za kasnije je... Pa teško je reći.

Dakle, u osmini finala Srbija će igrati sa poraženim iz meča Hrvatska - Japan, ali naravno izvesnije je da će to biti domaćin takmičenja nego komšijska selekcija. Upravo zbog toga je trijumf nad Crnom Gorom zlata vredan.

Pa ipak, lakog posla u potencijalnom četvrtfinalu nema jer će pobednika iz naše utakmice sačekati Italija, koja je realno imala i najslabiju grupu na šampionatu, pa je očekivano sa prve pozicije preskočila osminu.

Ukoliko izabranici Uroša Stevanovića prebrode obe faze u polufinalu će igrati sa direktnim četvrtfinalistom Grčkom ili Crnom Gorom, odnosno pobednikom meča Hrvatska - Japan. Grci igraju sve bolje što su i dokazali pobedom nad Delfinima nedavno u Svetskom kupu, pa je jasno da u potencijalnoj borbi za finale nema lakih rivala.

U donjem delu žreba kao glavni favoriti ističu se Mađarska i Španija, koja nas je savladala u prvom kolu grupne faze, dok potencijalna iznenađenja vrebaju Sjedinjene Američke Države, Francuska, Kanada, i Australija ili Kazahstan (u zavisnosti ko prođe grupu).

Meč osmine finala Srbija igra u nedelju 23. jula.

(Telegraf.rs)

Video: Teren na Karađorđu je za vaterpolo, a ne za fudbal: Sudija zvanično prekinuo meč Voše i Čuke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA