≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poraženi odbojkaši Srbije: Turska na pogon Bosanaca odaljila Orlove od Olimpijskih igara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nikako nismo hteli da vidimo na startu...

  • 13

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspešno ušla u kvalifikacije za Olimpijske igre pošto je poražena od selekcije Turske u prvom kolu grupe B sa 3:1 - (25:22, 20:25, 25:14, 25:20).

U proteklih nekoliko godina, srpski i turski odbojkaški kolektivi vode velike borbe, nikada nije bilo "sa nulom" i uvek je bilo gusto, ali je već treći put u nizu pobeda pripala protivnicima.

Interesantno je da su najbolji igrači Turske bili momci rođeni u Bosni i Hercegovini, braća Mirza i Adis Lagumdžija, te Mert Matić.

Turski kolektiv je u prvom setu gubio samo u prva tri poena, a nakon toga se držao ili u egalu ili u prednosti, tako je uspeo da izgura do kraja i povede sa 1:0.

Nakon toga su naši odgovorili, nešto ubedljivije svakako, tako da su mnogi videli novi vatroment u međusobnom duelu posle 1:1.

Tada je Dražen Luburić uz Pavla Perića držao našu selekciju, ali su svi odjednom stali, ukupno sa Aleksandrom Atanasijevićem, te je to Orlove koštalo novog minusa u setovima.

Čak 7:1 serija u tom trećem setu je Turcima dala novi duh, mnogo jači nego do tog momenta, a i u četvrtom je usledila serija koja je presudila.

Verovatno da je i zamirisalo možda na 2:2 kada je Podraščanin izblokirao Matića za 15:13, ali nakon toga protivnička ekipa dolazi do 15:18 i nastavlja lagan kas ka pobedi.

Srbija će morati sada da pobedi u naredna tri duela ukoliko misli preko ove grupe do Olimpijskih igara, jer je sada sve mnogo komplikovanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    30. septembar 2023 | 08:59

    Ovo će biti već četvrte olimpijske igre propuštene. Muška odbojka nam se vraća na stanje pre generacije Grbića,Vujevića,Meštera,Boškana... tamo negde na vreme osamdesetih kada smo bili prosek...

  • Lel

    30. septembar 2023 | 08:27

    Haha koja smo mi sprdacina postali

  • Miodrag

    30. septembar 2023 | 09:26

    Dokle god su nam korektori Atanasijević i Luburić, mi ćemo biti i ispod svakog preseka. Postoje dva rešenja za to. Prvi je da svesno žrtvujemo nekoliko sezona, sa novim mladim korektorima, koji će, ako ništa drugo, da urade bar ono što su uradili, ne uradili Atanasijević i Luburić od Lige nacija pa na ovamo. Odnosno forsirati nekog iole dobrog korektora, dok ne dobijemo nekog novog Ivana Miljkovića. Od 2011 pa na ovamo sa ovom dvojicom smo osvojili samo tri medalje i propustili nekoliko Olimpijskih ciklusa. Druga opcija da na toj poziciji ipak dovedemo nekog prosečnog Brazilca, koji će sigurno više uraditi nego ova dvojica zajedno do sada. Na primer, u ženskoj konkurenciji u košarci smo doveli Anderson i od tada osvajamo medalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA