Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktor Partizana o zatvaranju bazena Banjice: "Ovaj potez bi mogao da ugrozi vaterpolo u Srbiji"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Privremeno rešenje postoji, ali se mora naći dugoročno

  • 2
Petar Smiljević, VK Partizan Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Direktor Vatrerpolo kluba Partizan Nikola Kuljača rekao je za Tanjug da je zatvaranjem bazena u sportskom centru Banjica ugrožena budućnost vaterpolo kluba Partizan, a i vaterpola u Srbiji.

- Mi smo ove godine primili sigurno 70, možda i 100, novih polaznika u našu školu vaterpola. To je jedan rezultat na kom smo mi radili dobre tri godine. Prošle godine smo takođe imali problem sa bazenom, ali je rešen i tu smo izgubili nekih 30 do 50 dečaka. Ove godine, za sada, deca ostaju. Taj mali, plići bazen je još operativan, znači pun je vode, međutim voda se već ohladila i mi smo dobili uveravanja od gradonačelnika da će se učiniti sve da taj bazen bude u funkciji - rekao je Kuljača.

Kako je naglasio, ukoliko mali bazen ne bude u funkciji, budućnost Partizana, biće ugrožena, jer neće moći da se upisuju novi polaznici.

- Imao sam sastanak sa direktorima svih sportskih cenatara u Beogradu, čiji je i vlasnik grad. Problem sportskog centra Voždovac je što je u vlasništvu opštine Voždovac, što znači da grad još ne raspolaže njim. Ja lično smatram da svi sportski centri u Beogradu, posebno bazeni koji su skupi za održavanje, treba da budu u vlasništvu grada. Svi direktori su izašli u susret koliko su mogli - poručio je Kuljača.

Kako kaže Partizan je uspeo da spakuje termine za prvi tim i nastariju takmičarsku ekipu na bazenu Sportskog centra 11. april, a da mlađa kategorija za sada trenira na Tašu.

Sportski direktor 11. aprila Srđan Petrović, izjavio je danas za Tanjug da je zatvaranjem bazena u sportskom centru Banjica načinjena velika šteta, jer je 11. april ostao bez večernjih termina, što znači da sva deca koja su trenirala u tim terminima više nisu u mogućnosti da dolaze da plivaju.

- Trenutno ne znamo tačan broj dece koliko će odustati, ali veliki broj dece, između 150 i 200, nije više u mogućnosti. Nama su dodeljeni neki drugi termini, od 15 časova, što je nemoguće za decu koja su mlađa od 10, 11 godina koja moraju da dolaze u pratnji roditelja. Njima je to potpuno neizvodljivo što zbog školskih obaveza, što zbog obaveza roditelja, tako da neki termin pre 18 časova je neizvodljiv za tu decu - rekao je Petrović.

(Telegraf.rs)

Video: Vaterpolisti NBGD u sjajnom ambijentu otvorenog "11. aprila" pobedili Špandau

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema

    12. oktobar 2023 | 00:59

    više sekto sramna.

  • 🙃

    11. oktobar 2023 | 15:45

    Bazen se rekonstruise i njegov vlasnik je Vozdovac. Objasnite narodu da je bazen star 50 godina i nije rekonstruisan nikad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA