Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje pretnje od terorističkog napada na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarta sporta ističe da ovo neće praviti problem

  • 0
Paris panorama, Francuska, Olimpijada, olimpijske igre 2024 Foto: Tanjug/AP

Olimpijske igre će se iduće godine održati u Parizu, a pred njihovo otvaranje postoji i bojazan o terorističkom napadu, dok, iz tamošnje vlade kažu da ne postoji razlog za strah i premeštanje svečane ceremonije.

Ministarka sporta francuske Ameli Udea-Kastera dala je izjavu u kojoj navodi da se ne razmatra o premeštanju otvaranja Olimpijskih igara, planirane na Seni u Parizu sledećeg leta uprkos rizuku od terorističkog napada.

Ona kaže da nisu spremali "plan b".

- Nemamo plan B, imamo plan A u kojem postoji nekoliko planova B - ističe Kastera.

Nedavno su se u Parizu desili i napadi, islamističkih namera, gde je ubijen nemački turista, dok su ranjene i još dve, a Udea Kastera kaže da ih to ne brine, jer na neki način su navikli na takva dešavanja.

- Teroristička pretnja, a posebno islamistička postoji. Međutim, to nije novo i nije specifično za Francusku, niti je specifično za Olimpijske igre.

Suočena sa zabrinutošću izazvanom napadom u subotu uveče, u blizini Ajfelove kule, Udea-Kastera je podsetila da će mere bezbednosti biti značajno pojačane tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

- Nema sumnje da će poseban bezbednosni izazov biti ceremonija otvaranja, ali to znamo od prvog dana. Imamo kapacitete da obezbedimo taj doećagađaj -

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA