Vreme čitanja: oko 1 min.

Holandija, Portugal i Slovenija stoprocentni nakon drugog kola

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bosna i Hercegovina pretrpela prva katastrofu

  • 0
Rukometna reprezentacija Slovenije Foto: Tanjug.rs/AP

U terminu od 18 časova odigrane su još tri utakmice u okviru drugog kola Evropskog prvenstva u rukometu. Pobede su ostvarili selekcije Slovenije, Portugala i Holandije.

Slovenija je u grupi D savladala Poljsku rezultatom 32:25, a do pobede ih je vodio Magruč koji je postigao šest golova.

U istoj grupi snage će odmeriti Farska Ostrva i Norveška i ukoliko skandinavska selekcija zabeleži pobedu pridružiće se Slovencima u drugoj fazi šampionata.

Holandija je deklasirala Bosnu i Hercegovinu rezultatom 36:20. Ten Velde je postigao devet pogodaka i bio najbolji pojedinac meča. Pored "lala", plasman u drugi krug izboriće i Švedska, ali pod uslovom da savlada Gruziju.

Sigurnu pobedu izvojevali su i Portugalci. Oni su sa 30:27 savladali Češku, a pitanje pobednika bilo je rešeno posle prvog poluvremena. Pomenutu selekciju do pobede je vodio Martin Košta koji je čak 11 puta zatresao mrežu.

I ovoj grupi situacija je kristalno jasna, Portugal je izborio plasman u drugu fazu, a isto bi mogla da učini i Danska koja u večernjem terminu igra protiv Grčke.

(Telegraf.rs)

Video: Selektor rukometaša Srbije: Spremamo se za Norvežane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA