Vreme čitanja: oko 1 min.

Rukometaši Hrvatske doživeli šok protiv Mađara: Poraz koji puno košta, polufinale Evropskog prvenstva daleko

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađari su zato prišli korak bliže mestu među najbolja četiri

  • 2
Rukometaši Hrvatske, Rukometna reprezentacija Hrvatske Foto: Ante Cizmic / Cropix / Profimedia

Posle Srbije, snagu Mađarske na Evropskom prvenstvu u rukometu osetile su i komšije iz Hrvatske. U meču druge faze takmičenja, susedi sa severa uspeli su da slave i tako dođu bliže mestu u polufinalu - 29:26.

Iako su Hrvati bili blagi favoriti pred ovaj meč, ipak se pokazalo da Mađari nisu nimalo naivna reprezentacija. Imali su rukometaši Hrvatske svoje šanse, ali ih nisu koristili.

Kada su poveli početkom drugog poluvremena, Hrvati nisu uspeli da se zadrže u istom ritmu, ali se može reći da se sve rešavalo u dramatičnoj završnici.

Na oko pet minuta do kraja je rezultat bio 25:25, kada je Hrvatska imala šansu da se odbrani i krene u napad, ali je lopta iz odbitka stigla do Mađara, koji su ponovo postigli gol posle odbrane golmana Hrvatske.

Od tada je Hrvatska samo dodatno pala i na kraju je čak i ubedljivo izgubila sa tri gola razlike.

Posle ovog meča, Hrvatska ima jedan bod i mečeve sa Islandom i Nemačkom do kraja Evropskog prvenstva. Trenutno ništa ne zavisi od njih, jer Mađari beže tri boda ispod i ako uzmu još dva do kraja, eliminisaće Hrvatsku bez obzira na ishode njihovih mečeva.

Najbolji kod Mađara bio je Imre sa sedam golova, Bodo je dao pet, a kod Hrvata je ispred ostalih bio Glavaš zajedno sa Lučinom sa po pet pogodaka.

(Telegraf.rs)

Video: Gol za pobedu u poslednjoj sekundi izazvao detonaciju: Heroj Borzaš na tribini slavio s navijačima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chriss23

    20. januar 2024 | 23:38

    A zasto su ih sokirali? Madjarski rukomet se konstantno uzdize nekih 20 - 30 godina. Oduvek ulazu i u "sitnije" sportove sto na olimpijadi donosi brdo medalja. A kod nas samo fudbal, a fudbal teska truba. Ostali sportovi dobiju nesto na kasicicu.

  • ZIKI

    21. januar 2024 | 12:31

    Stari kazu? ko visoko leti, nisko pada. posle Spanije su grmeli o zlatu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA