≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakva drama u Obrenovcu: Jedinstvo iz Stare Pazove posle pet setova uzelo trofej Kupa Srbije, pao je Tent!

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fenomenalno finale u ženskoj konkurenciji

  • 1
OK Tent - OK Jedinstvo Stara Pazova Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Kakva drama u finalu Kupa Srbije za žene u odbojci! Ekipa Jedinstva iz Stare Pazove je posle neverovatno uzbudljivih pet setova savladalo obrenovački Tent - 3:2 (25:14, 28:30, 14:25, 25:16, 16:14)!

Za razliku od finala muškog Kupa Srbije, žensko je donelo daleko veća uzbuđenja i dramu u Obrenovcu. Gledali smo atomsku odbojku Jedinstva i Tenta, mnoštvo preokreta, a na kraju je nekako i bilo najpoštenije da se sve reši u petom setu.

U dvorani u Obrenovcu nije mogla da padne ni igla, više od 3.000 ljudi posmatralo je ovaj meč. Prepuno gledalište moglo je da uživa u fantastičnoj predstavi dva tima.

ŽOK Jedinstvo Stara Pazova - ŽOK Tent Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Prvi set ubedljivo je pripao ekipi Jedinstva iz Stare Pazove, koje je dominantno prepustilo samo 14 poena rivalkama iz Tenta.

I drugi set išao je po notama Jedinstva, koje je imalo od dva do četiri poena prednosti sve do pred sam kraj. Imale su devojke iz Stare Pazove i dve set lopte na 24:22, ali smo ušli u igru na razliku. I nakon toga je Jedinstvo imalo tri set lopte, ali ih nije iskoristilo, što je Tent kaznio i poravnao na 1:1 u setovima.

Fenomenalno je potom Tent uzvratio u nastavku u trećem setu. Zapravo, na identičan način kao što je Jedinstvo odigralo prvi deo igre. Svega 14 poena su tada osvojile devojke iz Stare Pazove, pa su Obrenovčanke bile na set od titule.

Ali otišli smo u peti set, jer je četvrti bez ikakvih problema pripao Jedinstvu. Stigle su do ogromnih 17:9, a potom su se sačuvale i ušli smo u pravu dramu.

Tamo je opet Jedinstvo bilo bolje, povelo je sa 10:7 i činilo se da će suvereno gaziti do samog kraja. No, baš tada se desila serija Tenta od 4:0, čime smo došli do toga da će odlučivati najmanji detalji. Ušli smo u igru na razliku, a meč je završen as servisom Jedinstva iz Stare Pazove za drugi trofej u sezoni.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SN

    25. februar 2024 | 22:17

    Srpska klupska zenska odbojka je na visokom nivou! Mislim da necemo imati problema jos dugo godina sto se tice reprezentacije. Bravo devojke, samo tako nastavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA