≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je jedna od najboljih sportistkinja sveta, sada su morali da joj menjaju koleno

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lindzi Von se podvrgnula komplikovanom hirurškom zahvatu

  • 0
Lindzi Von Printskrin: Instagram.com/lindseyvonn

Čuvena američka skijašica, Lindzi Von, imala je ozbiljne posledice nakon završetka karijere, jer su joj usled velikog opterećanja i kasnijih povreda kolena bila ozbiljno oštećena.

Lindzi je imala problem po završetku karijere da obavlja sve ono što želi u svom životu, a poznata je po tome da je aktivna i stalno u pokretu, tako da se odlučila na hrabar i rizičan potez.

Lindzi je otišla "pod nož" i odlučila je da ugradi veštačko koleno, izgrađeno od titanijuma, koje je zamenilo njeno oštećeno koleno.

Svoje iskustvo podelila je sa pratiocima na Instagramu.

- Nakon mnogo razmišljanja, istraživanja i razgovora sa mnogo doktora, odlučila sam da se podvrgnem zameni kolena. Imala sam tešku trokompartimentalnu degeneraciju, ali glavni deo koji je bio bolan je bočni deo, ili spoljašnji deo mog kolena. Moj doktor za većinu mojih operacija, doktor Heket i ja smo obavili pripremnu operaciju prošlog jula kako bismo pokušali da usporimo potrebu za zamenom, ali i da pripremimo druge delove mog kolena za neizbežno. Ali došla sam do tačke gde je bilo previše i moje koleno nije moglo da izdrži da radim stvari koje volim.

- Tako je doktor Roš izveo, ae Mako Robot asistirao u zameni lateralnog dela kolena. Drugim rečima, odsekli su deo moje kosti i zamenili je titanijumskim delovima. Dr. Roš i njegov tim su obavili neverovatan posao i dobro se oporavljam. Nadam se da će mi ovo pomoći da vodim aktivan život kakav sam oduvek želela.

- Zahvalna sam na svim lepim željama. To mi mnogo znači. Ali nemojte brinuti, ovo je samo još jedna prepreka na mom životnom putu i znajte da ću se brzo vratiti i biti ponovo aktivna. Ne mogu me dugo zadržati - poručila je Lindzi.

Inače, Lindzi je i veliki ljubitelj tenisa i navijačica Novaka Đokovića, a nedavno je sa njim i trenirala u teretani kada je Novak bio u Americi pre turnira u Indijan Velsu.

(Telegraf.rs)

Video: Skijala sa Federerom, hvalila Nadala, sada "crkava" od smeha u teretani sa Đokovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA