≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crnogorke porazom ispustile plasman za Olimpijske igre, pa ostale bez trenera

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bojana Popović, selektorka ženske rukometne reprezentacije odlučila je da odstupi sa mesta prvog trenera

  • 1
Bojana Popović Foto: Marco Wolf / imago sportfotodienst / Profimedia

Rukometašice Crne Gore su propustile četvrti uzastopni nastup na Olimpijskim igrama, gubeći ključni meč protiv Slovenije na kvalifikacionom turniru u Ulmu rezultatom 30:26.

Slovenija je dominirala od početka, stvarajući prednost od pet golova u prvom poluvremenu. Iako se Crna Gora borila, nisu uspele da se vrate u igru, a Slovenija je održavala vodstvo do kraja meča.

Selektorka Bojana Popović izrazila je žal zbog neuspeha, ali istakla ponos na svoje igračice. Popović je takođe naglasila mogućnost da neko mlađi preuzme vođenje reprezentacije, oslobađajući je tereta istovremenog vođenja nacionalnog tima i kluba.

- Ostaje veliki žal, ja sam ponosna na ove devojke koje su odlično sarađivale sa mnom ove četiri godine. Imali smo dobru ekipu ispred sebe, koju predvodi Gros. Slovenija je bila bolja, imaju bolju rotaciju, ja verujem u ovu generaciju koja će donositi još mnogo radosti Crnoj Gori. Možda je je vreme da neko mlađi, sa više energije preuzme državni tim, jer samo ja znam koliko je teško biti na dva mesta, na klupi reprezentacije i Budućnosti. Iskreno i da smo se plasirali u Pariz mislim da ne bih ostala da vodim reprezentaciju - izjavila je Bojana.

Ovim porazom, Crna Gora se pridružila listi zemalja koje su propustile direktan plasman na Olimpijske igre, dok su se Nemačka, Slovenija, Holandija, Španija, Mađarska i Švedska kvalifikovale kroz ove turnire.

(Telegraf.rs)

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA