≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umrla Milka Stanojević

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivša odbojkašica i reprezentativka Jugoslavije je preminula u Beogradu u 78. godini

  • 0
Odbojkaška lopta Foto: Hansjürgen Britsch / imago sportfotodienst / Profimedia

Nekadašnja odbojkašica i članica repezentacije Jugoslavije, Milka Stanojević, devojački Mandić preminula je u Beogradu danas u 78. godini saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Ona je odbojkašku karijeru započela u beogradskom Obiliću i bila je u sastavu koji je izborio plasman u Prvu ligu Jugoslavije 1964. godine. Potom je bila deo Partizana sa kojim je tri puta bila vicešampion tadašnje države, dok je 1968. godine osvojila titulu.

U dresu juniorske reprezentacije Jugoslavije je učestvovala na prvom prvenstvu Evrope u Budimpešti. Odigrala je sedam utakmica, a Jugoslavija je bila na osmom mestu.

Sa seniorskom reprezentacijom je nastupila na Evropskom šampionatu u italijanskoj Ređo Emiliji 1971. godine, gde je sa ekipom zauzela 14. poziciju.

Milka Stanojević Foto: Odbojkaški savez Srbije

Interesantno je da je bila i jedan od vodećih lekara opšte medicine u zemlji i član predsedništva sekcije Opšte medicine Srpskog lekarskog društva, kao i direktor Doma zdravlja Grocka i dugogodišnji načelnik službe Opšte medicine Doma zdravlja Zvezdara.

Ispraćaj na kremaciju Milke Stanojević obaviće se u četvrtak, 2. maja od 12.30 časova na Novom groblju u Beogradu, a opelo počinje u podne.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Zvezde blista posle osvajanja titule: "Nisam očekivao 3:0"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA