≫ 

Nadal uznemirio sve pred RG: "Ja živim povređen, doći će dan da kažem "dosta", bol mi oduzima sreću"

Španac ističe da će biti tužan ako ne bude mogao da igra na Rolan Garosu

  • 15
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Rafael Nadal je šokantno poražen u trećem kolu Mastersa u Rimu od Denisa Šapovalova, a razlog je Miler-Vajsova bolest, koja hronično muči Španca, koji je sada osetio najteže bolove u stopalu.

Delovalo je sve idilično za Nadala, koji je ubedljivo osvojio prvi set sa 6:1, a onda je sredinom drugog seta počeo da se muči, a na licu su se videle bolne grimase.

Ubrzo je sve postajalo gore i gore po Nadala koji je svakim pokretom pokazivao da ozbiljno pati. Na kraju, nije uspeo da pobedi i bol, kao i sjajnog i raspoloženog rivala i završio je takmičenje u Rimu po prvi put u karijeri pre četvrtfinala.

Novinare je posle meča najviše interesovalo kako se Nadal oseća i šta ga je konkretno mučilo, te da li će biti spreman za Rolan Garos.

- Da li ću ići na Rolan Garos? Nisam povređen. Ja sam igrač koji živi sa povredama. To je moj dan za danom. Teško je, zaista. I naravno ponekad mi je teško da prihvatim to. Opet sam imao jak bol u stopalu i to je to. ali još ima vremena. Da, može da bude frustrirajuće što mnogo dana ne možete da igrate kako treba. Doći će vreme kada će moja glava reći "dosta", jer mi bol oduzima sreću. Ne samo za tenis, već za život. Od sredine drugog seta je krenulo, odatle nije bilo moguće za mene. Ali želim da čestitam Denisu, bravo za njega - rekao je Nadal, a onda se dodatno osvrnuo na hroničnu bolest koja ga muči.

- Tužno je, jer sam igrao bolje, osećao se dobro na treningu, a vratiti se ovome je teško. Ne zna se da li je bolje odmarati se ili trenirati. Ostaje samo da prihvatite situaciju situaciju i da se borite. Bol ne dolazi ni od jednog pokreta. Stalno je tu je, nekad više, nekad manje. Danas je bilo ludo. To je sve. Voleo bih da kažem još nešto, da pričam o tenisu i o nečemu drugom. Ali danas je to što jeste. Šta može da se desi u narednih nekoliko dana, ne znam. Šta može da se desi u nedelju dana, stvarno ne znam sada.

Nadal priznaje da se od povratka na teren posle problema sa rebrom situacija sa stopalom pogoršala.

- Sjajno sam počeo sezonu, a onda se desila stvar sa rebrom. Otkako sam se vratio, stopalo je teško, da budem iskren. Teško mi je da mogu da trenram na pravi način danima zaredom. Potrebno je da se dobro krećete, da bi se takmičili na najvišem nivou, a ja tako trenutno ne mogu da treniram i onda stvari postanu mnogo teže. Negativna i najteža stvar za mene, iskreno. Sada sam počeo da se osećam kao da igram mnogo bolje. Moje zagrevanje je bilo mnogo bolje nego prethodnog dana.

Španac će na Rolan Garosu imati i svog ličnog doktora, ističe da bi bio mnogo tužan ako ne bude mogao da igra na Rolan Garosu.

- Ne znam da li da se odmorim, ne znam da li da treniram. Cilj ostaje isti za nedelju dana i nekoliko dana. Nastaviću da sanjam. Prvo što moram da uradim je da nemam bolove da treniram, to je sve. A negativno je što sada to nije bilo moguće kad sam igrao. Ali možda za dva dana stvari budu bolje sa nogom. Tokom Rolan Garosa imaću svog doktora sa sobom. To ponekad pomaže. Očigledno, danas sam tužan. Kao što svi znaju, to je turnir koji mnogo volim. Ne bih voleo da ne igram tamo - zaključio je Nadal.

Video: Nadal: Alkazar je moj naslednik, on će srušiti Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    13. maj 2022 | 11:38

    Doping to je jedna situacija, ja sam jedno bio na konjičkim trkama i oni kada daju končetu doping on trči, on skače, on se kupa... Doping je za čoveka a sena je za konja!

  • Zoka

    13. maj 2022 | 12:11

    Čim izgubi problem su neke povrede. Nikad da prizna da je neko u datom trenutku, bio bolji od njega.

  • Др

    13. maj 2022 | 10:41

    Ипак, одушевљава његова игра до краја без пренемагања! Можемо да га не волимо, али поштује своје противнике!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA