≫ 

Đere za Telegraf: "Za mene je Novak prvi favorit na RG, svi naši imaju dobre šanse da prođu prvo kolo"

Zagrevanje za predstojeću parisku šljaku

  • 2
Laslo Đere Foto: Serbia Open

Prilično dobra sezona je iza Lasla Đerea, te uz Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića najčvršće drži barjak Srbije na teniskom svetskom turu. Sledeći zadatak ima na Rolan Garosu, a da li će da nastavi sa dobrim rezultatima, uveravaju nas njegovi prethodni poduhvati.

Tesan poraz od Novaka u Beogradu, treće kolo Monte Karla, polufinale Marakeša, četvrtfinale Adelejda... Gradivo će pokušati da utvrdi i na šljaci, a Telegraf je imao priliku u Parizu da ga upita o žrebu gde mu je kao protivnik na startu izvučen Ričardas Berankis.

- Pa, ne mogu se žaliti na žreb, ipak je ovo Grend slem, nema ovde lakih protivnika. Ipak, obzirom da nisam nosilac, mislim da je ovo sasvim u redu za mene. Na šljaci, čini mi se, igrao sam jednom protiv Berankisa i tada sam bio bolji od njega - kazao je Đere za Telegraf.

I svi ostali naši predstavnici su dobili svoje protivnike - Đoković protiv Nišioke, Kecmanović protiv Ečeverija, Lajović protiv Baeza, a Krajinović protiv nezgodnog Opelke.

- Mislim da svako od nas ima šanse. Šta više, mislim da svako od nas ima dobre šanse. E, sad, najteže je možda prošao Filip jer je izvukao nosioca Opelku. Ali, opet, ako bi već trebalo da igra sa njim, bolje je da to učini na šljaci nego na nekoj brzoj podlozi.

Dosta se priča o favoritima i šansama na ovom Rolan Garosu, te se stvorio uži trougao od Novaka, Rafaela Nadala i Karlosa Alkaraza. I Đere smatra da mladi Španac, ovakvim igrama, ima šanse da poremeti svetski poredak.

- Nisam igrao protiv njega, ali jesmo trenirali još prošle godine. Od ove godine ga nisam gledao, od kada niže ovako sjajne rezultate gledao sam ga samo preko televizije, ali mislim da je u odličnoj formi i sigurno je jedan od favorita. 

Ipak, što se njegovog stava tiče, Đoković je taj kojem je ruka najbliža trofeju drugog Grend slema u sezoni, a objasnio je i zbog čega je to tako.

- Ne bih! Što se tiče Nadala, mislim da nije baš u najboljem fizičkom stanju, tako da je za mene Novak favorit - zaključio je Đere.

Video: Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    20. maj 2022 | 10:05

    Uvek za naše, srcem i dušom. Da svi prođete što dalje na turniru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA