≫ 

Rud jači od Čilića i prekida meča, protiv idola Nadala igraće za trofej na Rolan Garosu

Najveći uspeh norveškog tenisera na GS

  • 2
Kasper Rud Foto: AP/Tanjug

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u finale Rolan Garosa, jer je u četiri seta bio bolji od Hrvata Marina Čilića - 3:6, 6:4, 6:2, 6:2!

Rudu, inače osmom igraču sveta, ovo je najveći uspeh na nekom Grend slemu, u finalu će igrati protiv idola Rafaela Nadala, a ovaj duel sa Čilićem ostaće i u senci prekida sredinom trećeg seta.

Naime, u trenutku kada je Rud servirao u 6. gemu, jedna devojka je utrčalka na teren i zavezala se za mrežu. Na majici je nosila jasnu poruku koja je pokazivala da nam preti apokalipsa.

Meč je počeo tako što je Čilić spasio dve brejk lopte u 4. gemu prvog seta, da bi posle 3:3 uspeo dva puta da izme servis Norvežaninu. Ipak, na startu drugog seta Rud je bio taj koji je načinio brejk i poveo sa 3:1.

Isti je sačuvao, mada je Čilić u 10. gemu propustio tri brejk lopte da se vrati u set. Na kraju je Rudova prva set lopta bila uspešna za 1:1 u setovima.

Hrvat je očajno počeo treći set i vrlo brzo je gubio sa 4:0. Potom je usledio pomenuti prekid, a Rud je uspeo da održi tu prednost. Uprkos tome što je Čilić u 8. gemu imao jednu brejk šansu da dodano zakuva. Čilić je i na startu četvrtog seta izgubio servis, Rud je poveo sa 5:1 i svima je bilo jasno da će u svoje prvo GS finale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA