≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojavio se snimak na kom se vidi kako je uništen Đokovićev mural: Hoće li policija tzv. Kosova sada reagovati?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se dešavalo jedan sat posle ponoći, a sigurnosne kamere su sve snimile

  • 7

Vest da je uništen mural Novaka Đokovića u Orahovcu, u noći između ponedeljka i utorka, šokirao je javnost, a u međuvremenu se pojavio i video snimak sa lica mesta usnimljen sigurnosnim kamerama!

Na njemu se vidi kako dvojica za sada neidentifikovanih počinilaca prilaze muralu oko jedan sam posle ponoći, te ga uništavaju bojom kojom su ga išvrljali.

Razlog za to je verovatno poruka Đokovića "Kosovo je srce Srbije - stop nasilju", koju je najbolji reket Srbije ispisao posle pobede na startu Rolan Garosa - a zbog koje neće biti kažnjen.

Oslikavanje murala Đokovića u gornjem delu Orahovca je deo projekta "Boja u vazduhu" koji je realizovala organizacija "Amici di Decani", u saradnji sa umetnikom Deroksom, koji je početkom prošle godine, u mestima sa srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji oslikao murale po želji i dogovoru sa domaćinima.

Mural Đokovića, koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu, uništen je i početkom februara, kada je bio prefarban belom bojom. Taj mural je oslikan u martu 2022. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    30. maj 2023 | 10:50

    Taj narod je najobicnija bagra, na najnizoj lestvici ljudskog roda i razvitka

  • Gagi

    30. maj 2023 | 11:23

    Kada nemaju ništa svoje - hajde da uništavam tuđe ili da prisvajam (otimam), pljačkam. Oni pale crkve i ruše groblja, šta je jedan mural za takve? Primitivci...

  • Erazmo

    30. maj 2023 | 10:59

    To im je u opisu radnog mesta.Kaljaju i balave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA