Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukrajinska teniserka na Rolan Garosu podržala Đokovića zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Elina Svitolina istakla da svako ima pravo na svoje mišljenje

  • 4
Elina Svitolina Printskrin: Youtube/Roland Garros

Novak Đoković je porukom za Kosovo i Metohiju nakon prvog meča na Rolan Garosu, kada je poručio "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" izazveo žestoke reakcije. Albanci su potpuno odlepili, od medija, do nekih čelnika sportskih organizacija tzv. Kosova, koji su tražili kažnjavanje jednog od najboljih sportiste svih vremena.

Javila se čak i ministarka sporta Francuske koja je upozorila Novaka da ne ponavlja ovako nešto, ali su mnogi stranci u komentarima podržali Đokovića, među njima posebno Englezi.

Podrška Novaku stigla je i od ukrajinske teniserke, Eline Svitoline, koja je upitana o ovome na konferenciji posle plasmana u treće kolo i pobede nad Storm Hanter sa 6:3, 6:1.

- Živimo u slobodnom svetu, tako da zašto ne bi Novak izrazio svoje mišljenje na ovu temu. Ako se zalažete za nešto, ako mislite da je to tako, trebalo bi to i da kažete. Ako sedite sa vašim prijateljima, pričate, naravno da ćete izraziti svoje mišljenje, tako da je i Novak izrazio svoje. Zašto to ne bi uradio - upitala je Ukrajinka koja je ostala zatečena time što svi pokušavaju ovih dana da "ućutkaju" Novaka Đokovića.

Podsetimo i šta je Đoković rekao o svom gestu kada je na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije".

- Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiji. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška.

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina - rekao je Novak.

(Telegraf.rs)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    31. maj 2023 | 17:03

    Elina Svitolina Ukrajinska teniserka razume i podržava Đokovića koji je samo napisao istinu (a istina mnoge boli)

  • Aki

    31. maj 2023 | 17:01

    Velike legende i veliki sampioni su pre svega veliki ljudi.

  • Boki

    31. maj 2023 | 17:41

    I njenoj zemlji je zaigrala mečka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA