Vreme čitanja: oko 2 min.

Olga posle ličnog rekorda na RG: "Još sam u turniru sa Novakom, to je lepo!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi set je dobila poprilično lako, da bi onda usledio veliki pad u drugom. Gubila je čak 1:5, ali potom je načinila čudo i dobila 7:5

  • 0
Olga Danilović Foto: Telegraf

Olga Danilović ostvarila je najbolji rezultat u karijeri na Gren slemovima plasmanom u 3. kolo Rolan Garosa.

Srpkinja je pobedila Jasmin Paolini posle neverovatnog preokreta u drugom setu i time postala prva naša teniserka koja je stigla do 3. runde takmičenja u Parizu još od 2016. godine kada je to učinila Ana Ivanović.

- Olakšanje, sreća, ponosna sam na sebe. Zaostajala sam 5:1 u drugom setu, ali borila sam se poen po poen, nerazmišljajući o rezultatu. Nisam igrala dobro do tada, ali sam uvek bila prisutna, nisam odustajala. Imala sam uspone i padove, uživam u ovome - bilo je prvo što je Danilovićeva rekla na konferenciji posle meča.

Ona je imala i podršku sa tribina.

- Bilo je mnogo srpskih navijača, ponosna sam kada vidim naše zastave. Lepo je imati podršku, igraju svaki poen sa mnom i glasni su, znam.

Olga Danilović Foto: Telegraf

Prvi set je dobila poprilično lako, da bi onda usledio veliki pad u drugom. Gubila je čak 1:5, ali potom je načinila čudo i dobila 7:5.

- Pre bi me emocije preplavile, ali mislim da ih sada kontrolišem. Sad uživam, a sutra ću da se spremam za treće kolo.

Tamo će je čekati Ons Žabur, sedma igračica sveta, koja iza sebe ima 2 finala na Gren slemovima.

- Gledala sam je, naravno, znam njenu igru jer sam je gledala mnogo puta na TV-u. Uživaću u svakom trenutku na terenu, ona je top 10 teniserka, ali to je vrsta izazova zbog kog svi igramo. Ana i Jelena su mi bile uzori kada sam bila mala, uz Novaka, Viktora i Janka. U turniru sam s Novakom, to je lepo - rekla je jedina preostala srpska predstavnica u singlu uz Đokovića, a potom nastavila:

Olga Danilović Foto: Telegraf

- Daću sve od sebe, nikad sebe ne otpisujem. Ona je favorit, ja ću da se spremim što bolje mogu. Svi znamo ko je ona i kakva je igračica, ali verujem u sebe i svoju borbu, i uvek se borim do kraja.

Olga će se sada preseliti na neki od većih terena u kompleksu, sa čime do sada nije imala iskustva u karijeri.

- Biće treme definitivno, ali to je uvek tu pred meč, pozitivna trema. Volim velike stadione, volim te mečeve, dosad sam imala dobre partije na većim stadionima.

Olga Danilović Foto: Telegraf

Posle Rolan Garosa je čeka veliki skok na WTA listi, gde je već uspela da se vrati među 100 najboljih na svetu.

- Cilj za ovu godinu mi je bio da uđem u 100, mada ne pratim listu - rekla je što se tiče napretka na listi, a potom je još malo govorila o sledećoj protivnici:

- Ona menja dosta ritam, nezgodna je, ali i ja sam levoruka, servis i forhend su mi oružja kad funkcinlonišu. Najvažnije je da ja napadam i da igram svoju igru, a ona ako odgovori na to, svaka joj čast.

(Izveštač Telegrafa sa Rolan Garosa, Miloš Bećagović)

Video: Olga Danilović pokazala da poseduje očev gen: Puni koševe na treningu pred US open

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA