≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Ogromna šteta! Olga Danilović posle preokreta pala od sedme na svetu, Žaber uz muke prošla u osminu finala RG

Vreme čitanja: oko 6 min.

Mogla je naša teniserka do pobede, ali nije uspela da "izgura" do kraja...

  • 19
Olga Danilović

Foto: Tanjug/AP

Ogromna šteta... Srpska teniserka, Olga Danilović posle preokreta je poražena od sedme teniserke na planeti, Ons Žaber iz Tunisa i tako je propustila priliku da se plasira u osminu finala Rolan Garosa - 1:2 (6:4, 4:6, 2:6)! 

Igrala je Olga sjajno kroz dobar deo ovog susreta, imala je velike procente prvog servisa, ali i realizacije, dok je sa druge strane Ons delovala prilično smušeno i možda i pomalo začuđeno vrhunskim nivoom tenisa naše teniserke. Ipak, vremenom je uspela da pronađe rešenje za sve to i na kraju da dođe do pobede.

Izgledala je Danilovićeva vrlo zrelo i ozbiljno, kao da je već odigrala na stotinu ovakvih mečeva. Ali ipak je na kraju isplivalo to iskustvo koje poseduje Tunišanka.

Prvi set krenuo je vrlo ujednačeno. Nijedna teniserka nije uspevala da dođe do brejk šanse do njegove sredine, kada su i jedna i druga podigle nivo igre i krenule da napadaju jedna drugu na servisu. Prvo je brejk loptu imala Olga, potom i Ons, da bismo na samom kraju videli čak tri brejka.

Ali ono što je najvažnije, dva je napravila Olga, a onaj poslednji je učinila sa nulom za vođstvo na ovom meču!

Drugi set, pak, nije krenuo najbolje. Danilovićeva je dopustila rivalki da napravi brejk u petom gemu, a onda je usledio maratonski gem na servis Žaberove, gde je viđeno čak šest đuseva, od čega i četiri brejk lopte za Olgu. Nijednu nije iskoristila tada, ali...

Nije pala! Već je dva gema kasnije uspela da i sama napravi brejk i da se vrati u meč. Delovalo je sve tako idealno, a onda je došao momenat da servira za vođstvo, što nažalost nije iskoristila. Mada je imala gem loptu, Ons je uspela da preokrene i da stigne do ribrejka i šanse da servira za izjednačenje u setovima na ovom meču, što je i učinila.

Treći set nije počeo nimalo dobro po Olgu, koja je ispustila brejk već u trećem gemu i dopustila Žaberovoj da krene da diktira ritam. Mada je naša teniserka pritiskala i pokušavala da se vrati, novi udarac iz petog gema bio je nepremostiv. Tunišanka je tada još jednom oduzela servis našoj nadi i faktički stavila tačku na ovaj meč.

Mada je i sama Olga vratila jedan brejk i kada se činilo da će možda uspeti da se probudi, to nije uradila. Odmah se vratila Tunišanka i tako prošla dalje... Na kraju se naša teniserka i povredila.

Tok meča mogli ste da pratite na Telegraf Sportu:

Olga Danilović

Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

III SET

2:6 - Kraj... Šteta, velika šteta!

2:5 - PONOVO RIBREJK! Nažalost, sada Žaberova servira za pobedu...

2:4 - RIBREJK! Da li je ovo Olgino buđenje? Vraća lako Danilovićeva jedan brejk i to na identičan način kao što ga je Ons uzela, na 15:40...

1:4 - DUPLI BREJK! Sada preteška situacija za Olgu, ima dva brejka zaostatka na "Suzan Lenglenu", pošto Ons koristi prvu brejk loptu na 15:40.

1:3 - Ons potvrđuje brejk. Ponovo je Olga imala svoju šansu koju nije iskoristila, pošto je "pritisnula" rivalku na 30:30.

1:2 - BREJK! Možda i najgori gem Olge od početka meča. Ons Žaber je stigla do 0:40, a Danilovićeva posle toga uzima samo jedan poen... I sada ima zaostatak. Dve duple greške smo videli kod naše teniserke u ovom gemu.

1:1 - Ali ni Ons nema previše problema... Približila se na 40:30 Olga, ali je to sve što je uspela da uradi u ovom gemu!

1:0 - Vrlo važan gem za našu Olgu, koja je povela u ovom trećem setu. Nije imala većih problema, samo poen je uzela Žaber.

Olga Danilović

Foto: Tanjug/AP

II SET

4:6 - GEM i SET! Tunišanka ipak uzima drugi set... Imala je Olga i sada šansu za brejk, ali je nije iskoristila, pa ćemo gledati odlučujući treći na ovom meču.

4:5 - RIBREJK! Neverovatno... Imala je Olga gem loptu da povede u ovom momentu, a onda je Ons Žaber pronašla dva neverovatna udarca i vezala tri poena za novi oduzeti servis.

4:4 - BREJK! BRAVO OLGA! Vraća se srpska teniserka u meč posle ogromne borbe! 

3:4 - Opet je Olga bila suočena sa brejk loptom, ali se ovoga puta izvukla protiv Ons Žaber posle đusa

2:4 - KAKVA ŠTETA! Četiri brejk lopte je sada propustila Olga Danilović u epskom gemu... Imali smo šest đuseva, ogromnu dramu, ali nažalost naša teniserka nije uspela to da prelomi.

2:3 - BREJK! Šteta... Olga sada gubi u drugom setu. Nije izdržala pritisak, pa Žaberova oduzima servis našoj teniserki kod rezultata 30:40.

2:2 - Prvi problemi za Ons Žaber na svoj servis. Izdigla se Olga, stigla je do 30:30, posle čega se Tunišanka ipak odbranila.

2:1 - Olga je uzela i svoj gem vrlo lagano, nije bilo nikakvih problema. Samo jedan poen za Ons, vreme je da se napadne novi brejk.

1:1 - Nije imala problema ni Ons na svoj servis. Uzela je samo jedan poen ovoga puta Olga... Tunišanka nije dopustila da naglo padne.

1:0 - Bravo, Olga! Nastavlja u istom ritmu, sa nulom uzima gem na svoj servis!

Olga Danilović

Foto: Tanjug/AP

I SET

6:4 - SET! BREJK! MA BRAVO! OLGA DANILOVIĆ UZIMA PRVI SET! 

5:4 - RIBREJK! Ne, ne, ne... Olga nije iskoristila šansu da osvoji prvi set! Ons Žaber uzvraća brejkom nakon što je stigla do 30:40. U kakvom momentu je odigrala dropšot i pogodila.

5:3 - BREJK! BRAVOOOOO! Olga Danilović oduzima servis Ons Žaber u najidealnijem momentu!!! I sada će servirati za prvi set! 

4:3 - Drama u ovom gemu! Olga Danilović je sada morala i da sačuva brejk loptu, a posle toga je uz dva đusa došla do novog vođstva u prvom setu.

3:3 - ŠTETA! Olga je imala brejk loptu na servis Žaberove i nije uspela da je konvertuje... Tunišanka se posle toga snašla i osvojila je novi gem.

3:2 - Bravo Olga! Bilo je drame u ovom gemu, ali je naša teniserka posle đusa ipak uspela da se sačuva i da zadrži svoj servis.

2:2 - Sa nulom sada i Ons Žaber dobija ovaj gem. Ni ona nema problema kada stane na servis liniju...

2:1 - Sjajna Olga! Sada nije bilo nikakve dileme ni na njenom servisu, pa ponovo ima prednost protiv Tunišanke.

1:1 - Poprilično lagan gem i za Ons Žaber, koja je prepustila našoj teniserki samo jedan poen.

1:0 - Krenula je Ons malo jače u prvi gem na servis Olge, ali je naša teniserka uzvratila dobrim servisima i uspela je da jednim takvim i stavi tačku na uvodni gem na meču.

KOMENTAR PRE MEČA

Naša teniserka se do sada nije sastajala sa Ons, ali se trenutno nalazi u spektakularnoj formi u kakvoj odavno nije bila.

Naime, Olga je dobila poslednjih deset mečeva koje je igrala, a sve je rešila rezultatom 2:0, što će reći da je dobila poslednjih 20 setova koje je igrala.

Osvojila je Danilovićeva turnir u Madridu serije W100, potom prošla kroz kvalifikacije za Rolan Garos, a na putu do trećeg kola pobedila je Katerinu Baindl iz Ukrajine i Jasminu Paolini iz Italije.

Sada je na redu najveći izazov i sedma teniserka sveta. Videćemo da li Olga ima snage za iznenađenje...

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA