Vreme čitanja: oko 1 min.

Vilanderov savet za Đokovića pred duel sa Alkarazom: "Evo šta Novak mora da radi, biće mu jako teško"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posavetovao je legendarnii teniser našeg Novaka

  • 14
Tenis Karlos Alkaraz Mats Vilander Novak Đoković Foto: Profimedia/ddp USA/ Profimedia, Profimedia/Panoramic/JB Autissier, Profimedia/Jean Catuffe/Dppi/Zuma Press

Čitav teniski svet s nestrpljenjem čeka "finale pre finala" na Rolan Garosu, gde sće se u polufinalu oko 14.45 na Šatrijeu sastati Novak Đoković i Karlos Alkaraz.

Kladionice favorizuju mladog Španca, koji je zaista bio impresivan na putu do polifinala, ali Novak je šampion kakvog niko nikada ne sme da potceni.

Đoković ima i veliku šansu da ispiše istroriju na Rolan Garosu, jer bi titulom postao rekorder po osvojenim Grend slemovima, čime bi zaključio svaku dalju polemiku oko toga ko je najveći svih vremena, a ujedno bi postao i prvi ikada koji bi u svom vlasništvu imao najmanje tri titule sa svakog Grend slema.

Svoje viđenje pred duel koji čeka svaki ljubitelj tenisa u svetu dao je i stručni konsultant Eurosporta, Mats Vilander, koji je dao i mali savet za Đokovića i istakao da će zbog duela sa Alkarazom Novak morati od starta da prikaže najbolju moguću verziju i da ne sme da ima "kasno paljenje", kao u četvrtfinalu.

Takođe, legendarni Šveđanin ističe i da će Novak morati da bude mnogo agresiviji u igri, nego što je to do sada bio slučaj.

- Verujem da će Novak sutra pokazati svoju najbolju verziju. Protiv Karena Hačanova nije to radio u ranoj fazi meča,ako to bude radio i protiv Alkaraza, to nije dobro, jer bi Alkaraz mogao da mu pobegne i onda će to biti jako težak meč. Očekujem da će biti jako težak meč za Novaka, morate da budete agresivni, spor trniski teren, teške lopte, Novak mora da igra riskantan tenis, što nije baš morao da radi do sada - zaključio je Vilander.

(Telegraf.rs)

Video: Novi trener Zvezde hoće meč protiv Đokovića: Bahar otkrio šta je tražio od Terzića da bi došao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stra teg

    8. jun 2023 | 23:13

    Fala vi Matse na"dobronamernim"savetima ali mislim da Novak ima mnogo vise iskustva od tebe i da vrlo dobro i mnogo bolje zna kako se poveðuje ma GS.Sve sto treba je da dobije jedan u prva 3 eta i onda je na konju,melje polako i odučava mlade tenisere od tenisa.Niko nikada nije znao niti mogao da igra 5 setova kao Nole.Pokusavali su mnogi i jedva zivi i porazeni se vukli sa terena.Mali Španac je brz,jak i verujem barem malo dopingovan kao što je uvek bio i njegov stariji zemljak i Novaku stvarno nevtreba to da ga juri po terenu i da prati njegov ritam jurnjave nsprotiv,usporiti igru i pustiti ga da se tako na spidu smori i nervira i onda ga lagano samleti...znaće on već kako će jer ja nisam uzeo relet u ruke u svom zivotu ali gledam Novaka od njegovog pocetka i razumem se u strategiju pa mislim da me gresim...

  • realno

    8. jun 2023 | 22:51

    Da se razumemo, mali ima 8 brzina, dok No1e ima 6...No1e je konstantniji i ume da igra 5 setova u 6.brzini dok mali Alcaraz ne može u 3 dobijena seta da drži jedan te isti nivo...Realno mali se tu pita ali kad mu padne igra,No1e mora biti spreman i odmah uskočit...Prognoza Alcaraz - No1e 6-2 5-7 6-3 4-6 3-6

  • Miloš

    8. jun 2023 | 23:07

    Nije do sada imao šanse Novak, mislim da će mu tvoji savjeti dobro doći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA