≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šmekerske reči Đokovića o povređenom Alkarazu i upozorenje pred finale: "Ništa nije gotovo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak će u finalu igrati sa boljim iz duela Kaspera Ruda i Aleksandra Zvereva

  • 3
Novak Đoković, Karlos Alkar Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa, nakon što je savladao Španaca, Karlosa Alkaraza sa 3:1 u setovima.

Neizvesno je bilo u prva dva seta, ali je potom usledila povreda Karlosa Alkaraza, koji se u nastavku otežano kretao, i nije mogao da isprati ritam koji je nametnuo Novak, što je govorio i sam Novak po završetku susreta.

- Prvo moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovom nivou ne želite takve stvari, grčeve i probleme u završnici Grend slema. Na mreži sam mu rekao da je fantastičan igrač i da će sigurno u budućnosti osvojiti turnir. Bilo mu je teško da odluči da li da preda ili ne i čestitam mu na borbi do kraja. Ni ja se nisam osećao sveže na kraju drugog seta. Onda je on dobio grčeve i od tada je bio potpuno drugi meč. Video sam da se muči, trudio sam se da ne razmišljam o tome i nadam se da će brzo da se vrati na teren - počeo je Novak, pa nastavio:

- Nije lako zadržati taj intenzitet, igrao sam odlično set i po, pa je on bio bolji u završnici i završio set. Znao sam da moram da udaram lopticu ranije, da on udara snažno, bilo je iscrpljujuće. Srećan sam što sam opet u finalu.

Novak će u finalu igrati sa boljim iz duela Kaspera Ruda i Aleksandra Zvereva.

- Da to je tačno, ništa nije gotovo, ima još jedan meč, živim svoj san, volim da igram na Rolan Garosu i srećan sam zbog finala, nadam se da ću pokazati dobru igru i da ću pobediti u nedelju.

Novak će imati priliku da osvoji 23. Gren Slem trofej, i to u sedmom finalu na Rolan Garosu u karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA