≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković čeka Ruda u finalu RG, a Norvežanin ima samo jednu poruku za Novaka uz pominjanje finala sa Nadalom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Norvežanin je slavio u polufinalu protiv Aleksandra Zvereva, i to sa ubedljivih 3:0 i tako zakazao meč sa najboljim srpskim teniserom

  • 1
Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud je drugi finalista Rolan Garosa i biće protivnik Novaku Đokoviću u borbi za prestižni Grend Slem trofej.

Norvežanin je slavio u polufinalu protiv Aleksandra Zvereva, i to sa ubedljivih 3:0 i tako zakazao meč sa najboljim srpskim teniserom, o čemu je i sam govorio na konferenciji za medije posle meča.

- Da, biće sigurno teško. On igra za 23. Gren dslem titulu, a ja za prvu. Pokušaću da igram bez pritiska i da uživam u momentu. Jeste da sam to pokušao i prošle godine, ali nije baš odradilo dobar posao za mene. Pokušaću da budem bolji nego prošle godine. Hajde da vidimo da li sam izvukao neke pouke. Nisam baš na startu verovao da ću doći do finala, samo sam igrao najbolje što sam mogao, meč po meč. U nedelju će mi biti najteži posao u godini, da igram sa Novakom - počeo je Rud.

Aleksandar Zverev - Kasper Rud Foto: Tanjug / AP

Govorio je Rud i o povredi Karlosa Alkaraza...

- Video sam da se Karlos mučio sa grčevima, a pre toga je izgledalo da će biti duga i teška borba. Novak je sjajno odigrao turnir, igra sjajno na Grend slemovima, uvek podiže nivo igre. Biće težak zadatak. Nisam ga nikada pobedio pre, zato ću pokušati da na teren izađem sa boljim planom, moram da odigram najbolje što znam da bih parirao.

Istakao je norveški teniser da će mentalna stabilnost biti važan faktor.

- Bez emocija ću pokušati, lepih i ružnih. To sam radio protiv Zvereva. Videćemo da li mogu da zadržim to u finalu, tu mentalnu stabilnost.

Za kraj, Rud je otkrio kako se oporavlja i priprema za finale.

- Bio sam u kadi punoj leda da oporavim mišiće. Moj oporavak je već počeo. Videću da spavam, makar osam ili čak deset sati. Pokušaću to da uradim. Uživaću u činjenici da sam u finalu. A, kada se probudim u nedelju, neću pričati puno sa ljudima, ostaću u tom svom nekom balonu. Imate priliku samo nekoliko puta da igrate finale ovakvog takmičenja, zato ću se potruditi - podvukao je Rud.

Podsetimo, finale Rolan Garosa je na programu u nedelju, 11. juna sa početkom u 15.00.

(Telegraf.rs)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA