Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte Novakov govor za istoriju posle titule na Rolan Garosu, a onda je sve završio uzvikom "Srbija"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Istorija je ispisana u Parizu

  • 5
Novak Đoković Printskrin: Eurosport

Gotovo je! Novak Đoković je postao najtrofejniji teniser u istroriji, trijumfom nad Kasperom Rudom sa 3:0 u setovima, u finalu Rolan Garosa.

Dokazao je Novak zašto je najbolji, s obzirom na to da protivniku nije dozvolio da mu uzme ni jedan set. Ipak, ni malo lak put nije imao Đoković do istorijskog trofeja, o čemu je i sam govorio po završetku meča.

Posle meča, Novaka su obuzle emocije nakon zagrljaja sa porodicom, a potom se "slomio" i nije mogao da sakrije suze.

Nako toga, održao je govor za pamćenje.

- Pokušaću da pričam na francuskom, hvala vam na ovoj lepoj atmosferi, presrećan sam što sam ove eu ovom specificnom momentu moje karijere sa ovom specijalnom publikom - počeo je Novak.

- Nije ovo koincidencija da sam osvojio 23. Grend slem u Parizu, ovo mi je uvek bilo teško da osvojim. Pun sam emocija, mnogo mi ovo znači, mnogo toga sam iskusio na terenu i van njega, moram da priznam da sam jako ponosan i pocastvovan što sam ovde. Hvala svima na energiji kroz čitav turnir, još uvek trazim profesora francuskog, nisam jos uvek našao (smeh)"- Treneri, igrači, svi te poštuju mnogo Kaspere. Moram to prvo da kažem jer zaista osećam da u današnjem svetu mora da se zna kad svi imaju ljudske vrednosti, ti, tvoj otac i porodica bili ste uvek veoma ljubazni prema meni ti i svi oko tebe zasluzujete veliko poštovanje. Nije ovo najbolji kraj za tebe danas, ali si imao dve godine ovde. Igrao si dva finala, igrao si tri grend slem finala na poslednjih pet turnira. Želim ti sve najbolje i da pobediš protiv bilo koga osim protiv mene (smeh).

- Hteo bih da kažem da je velika čast da je Janik Noa ovde sa mnom. Bio sam veoma mlad kada si se povukao iz tenisa, ali volim tvoj entuzijazam koji si pretvorio u muziku. Tu pozitivnost koju si doneo ljudima je nešto veoma posebno, sjajno je imati te ovde - poručio je Novak o Noi.

- Nisu mi tu braća, ali ih mnogo volim. Vi znate šta smo prošli, znate koliko težak znam da budem želim da vam se zahvalim na strpljenju i tolerancije. Ljudi ne znaju, ali iza zatvorenih vrata se to dešavalo. Vi ste mi najveća podrška. Hvala Ameli na organizaciji turnira, to je jedan od četiri najveća turnira koje imamo, svi igrači sanjaju da ovde osvoje trofej. Osvojiti 23. puta Grend slem je nešto neverovatno. Znam da pričam previše, izvinite, samo da kažem još nekoliko stvari.

Moja deca su tu i uvek želim da im prenesem neku poruku, neku inspiracije. Po njihovim osmesima rekao bih da uživaju. Imao sam 7 godina i sanjao da osvojim Vimbldon i da budem prvi na svetu, a bio....

Osećam da imam snagu da kreiram svoju sudbinu, želimo da poručim svakoj mladoj osobi, zaboravite na prošlost, uzmite budućnost u svoje ruke i sami je stvorite.

- Žiru, Ibra, Mbape... Hvala sto ste ovde. Na srpskom: Ibra, ti i ja se znamo već neko vreme.

- Završio je Novak sa "Srbija!"

(Telegraf.rs)

Video: Red za ulazak na Rolan Garos od prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA