Vreme čitanja: oko 2 min.

"Znam scenario": Siner dobio pitanje o Đokoviću na konferenciji za medije, pa otkrio da mu je to san

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ostao je Italijan pomalo zagonetan povodom toga šta misli o ovoj temi

  • 1
Novak Đoković - Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Italijanski teniser, Janik Siner savladao je danas Kristofera Jubenksa u tri seta i tako se bez problema plasirao u drugo kolo Rolan Garosa - 6:3, 6:3, 6:4.

On je na konferenciji za medije istakao da mu je jako drago što je povreda iza njega, istakavši da postoji prostora da se igra popravi dodatno.

- Naravno, sjajno je što sam ponovo tu, radio sam mnogo da bih se vratio. Teniski mogu još da popravim igru, iz dana u dan ću to raditi, pokušaču da dođem do boljeg ritma na treninzima, sada sam potpuno opušten. Srećan sam, nije bilo lako.

Glavna tema, ipak, predstavlja borba za prvo mesto, jer Janik Siner može da pretekne Novaka bez obzira na to šta srpski teniser učini u Parizu.

- Ne razmišljam o tome, samo pokušavam da se vratim gde sam bio, da izgradim samopouzdanje. Svaki udarac mi je važan, kao i svi mečevi, samo jedva čekam da se takmičim, bez toga nije zabavno. Znam scenario, ali nije toliko o tome u ovom momentu. Naravno da je san, ali sam opušten. Ako se dogodi, to je sjajno, ako ne, i dalje sam mlad, nadam se da ću doći do te tačke. Radujem se što ću ponovo na teren za dva minuta.

Da li je Siner, ipak, posle svega došao 100% spreman u Pariz?

- Rekao sam da ću prvi meč igrati samo ako sam spreman 100%, deluje okej, generalno sam spreman, ali nije forma tu gde treba da bude. Bio sam dugo bez treninga, malo sam u glavi imao problema sa tim. Danas je bio dobar dan za mene i videćemo šta ću uraditi u sledećoj rundi.

On je inače odradio trening sa Keijem Nišikorijem, sa kojim se odlično slaže.

- Pre svega sam srećan što vidim Keija nazad, što je pobedio juče u pet setova, to je veliki uspeh. Bio je igrač kojeg volim da gledam, način na koji igra je sjajan. Vežbao sam sa njim, ima sjajan tajming na loptici, ne pamtim kada sam vežbao sa njim sa 17 godina, voleo bih da igramo međusobno na turniru. On je igrač sa kojim bih voleo da se sastanem, neki su već otišli u penziju. Želim mu sve najbolje na Rolan Garosu.

Sledeći rival Sinera je Rišar Gaske.

- Jedva čekam, biće težak meč, protiv francuskog igrača igrati ovde je teško, posebno protiv njega, jer ima dosta navijača. Dao je dosta za sport, on je jako talentovan, moraću da budem na nivou da ga pobedim, da izgradim samopouzdanje, ali generalno, samo gledam ka tome.

Italijanski novinari upitali su kako se Siner oseća u Parizu.

- Srećan sam što sam u Parizu, atmosfera je jako lepa, imam dosta podrške, idem meč po meč i gledam ka narednom. Za sada sam srećan što mogu da se takmičim.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    27. maj 2024 | 18:15

    Siner…eto, igrao je dobro kada je naišlo Novaku loše, imao je Siner sreće i tako tu poleteo i naglo nestao , zato i sam Siner ne može da veruje da mu se posrećilo , zato ja tog žabara ne računam uopšte za nekog kandidata za trofej . Italijanska boranija sa šangarepa sok .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA