Dosta je više sa šljakom! Kecmanović posle ispadanja sa Rolan Garosa ne zna šta da očekuje na Vimbldonu: Nisam igrao mnogo na travi

Srpski teniser sumirao utiske posle poraza od Davida Gofana

  • 0

Srpski teniser Miomir Kecmanović završio je učešće u singlu na Rolan Garosu, pošto je ispao od Davida Gofana, koji je slavio sa 3:0. Posle meča je Kecmanović istakao da je zadovoljan turnirom, jer je upisao prvu Gren slem pobedu u karijeri.

- Dobro je odigrao, bio je dobar meč, izgubio sam, ali sam zadovoljan turnirom. Mislim da moram da igram još ovakvih mečeva, da se naviknem na taj viši nivo, da me tera da probijem to, i da mogu normalno da igram s njima. Nisam imao tremu, ali svaki poen je zahtevao da ja napravim nešto, imao sam konstantan pritisak na servisu, dosta je teško bilo da se izborim sa njim. Zadovoljan sam turnirom, prošao sam prvo kolo u pet setova, to mi je bio drugi meč na Gren slemu - rekao je Kecmanović posle meča.

Na pitanje srpskih novinara šta je presudilo, Kecmanović je uz osmeh odgovorio.

- To što je dobro igrao - rekao je uz osmeh, pa se nadovezao.

- Imao sam par šansi, nisam mogao da to izdržim na dužem nivou.

On je ponovio da ne voli preterano šljaku, ali i da će posle Rolan Garosa imati još jedan čelindžer na ovoj podlozi.

- Dosta je sa šljakom, imam još jedan čelindžer posle Rolan Garosa, idem tamo ubrzo, zavisi kako prođem u dublu, ako dobijemo onda ostajemo ovde još.

I sam ne zna šta može da očekuje od sezone na travi, na kojoj nije mnogo igrao.

- Nisam puno igrao na travi, ne znam šta da očekujem.  Vimbldon sigurno igram i Antaliju, gde sam ušao u glavni turnir.

Šta si naučio iz ovog meča?

- Moram da budem u tim nekim momentima miran, da ne tražim nekada previše i nekada premalo, mora stalno da bude neki balans, da poene strpljivije izgrađujem, viši je nivo u odnosu na ono što sam navikao na čelindžerima, treba još ovakvih mečeva da odigram da bi mi to postati normalno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA