Poraz me neće slomiti: "Gladijator" Đere posle ispadanja sa Rolan Garosa ima jasan put!

Srpski teniser pokazao da može da igra sa najboljima

  • 2
Laslo Đere Foto: AP/Tanjug

Laslo Đere odigrao je gladijatorski meč na Rolan Garosu sa Keiem Nišikorijem od skoro pet sati i na kraju je poražen sa 3:2. Ipak, ističe da mu je žao što nije uspeo da kruniše takvu borbu pobedom.

On je dodao da ga ovaj poraz neće slomiti:

- Sigurno će mi značiti za budućnost, jer sam pokazao sebi da mogu da igram u tri dobijena protiv najboljih na svetu i da mogu da im pariram, držim ritam i tempo igre tokom celog meča. Pogotovo ako nastavim marljivo da radim kao što sam i do sada, da pokušam da napredujem i unapredim neke aspekte svoje igre, mislim da ću u budućnosti dobijati ovakve mečeve - poručio je Đere i nastavio:

- Nisam imao priliku da napadam na početku, uglavnom sam se branio. Dobro je servirao, imao je jako visok procenat servisa u prvom setu. Posle je bilo ključno da dobijem taj drugi set, imao je set lopte, vodio je sa 4:1, tu sam polako osećao da postajemo egal i da zaista mogu da mu pariram.

Fudbal za prijateljstvo Foto: Promo

- U trećem setu je bio bolji, za četvrti set sam bio spreman i osećao sam da mogu da ga dobijem, a verovao sam i u pobedu. Otvorio sam jako dobro i peti set. Bilo je prvi put da igram peti set, možda mi je falilo malo iskustva, jedan od brejkova bio je takav da ništa nisam mogao u tom gemu. Dobro je odreternirao par puta i uglavnom sve posle što sam grešio, to su bili mali auti", vrteo je film sa meča Đere.

U petom setu, Japanac je pronašao snagu posle nekoliko odličnih poena, kada je izjednačio na 4:4 osetio je da ima šansu. Laslo je imao period krize, ali kaže da se sasvim dobro osećao čak i tada, kada se meč lomio.

- Osećao sam se dobro na terenu, fizilki a i psihički. Obojica smo pali malo na kraju, videlo se to i kod njega, ali mislim da sam se dobro držao - dodao je Laslo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    31. maj 2019 | 21:03

    Bravo majstore. Ideš sigurno ka vrhu.

  • CHE

    31. maj 2019 | 22:56

    SVAKA TI ČAST NA DANAŠNJEM MEČU JUNAČE SAMO GURAJ I IMAŠ DA MELJEŠ. ŽIVIJO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA