≫ 

Đoković za sat i po razvalio nesrećnog Nemca: I Vajda je bio u neverici šta gleda, Novak vezao 10. četvrtfinale Rolan Garosa u nizu!

Nole razvalio nesrećnog Štrufa!

  • 16

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, borbu za novi trofej na Rolan Garosu nastavio je surovom dominacijom u meču osmine finala protiv Jana Lenarda Štrufa, na terenu Filip Šatrije!

Novak je uspešno napao rekordno 10. uzastopno četvrtfinale Rolan Garosa, i to kako, bilo je 6:3, 6:2, 6:2 posle sat i po borbe!

Samo je u prvom setu razornim servisom Štruf predstavljao ozbiljnog takmaca, ali kada mu je u završnici Novak oduzeo servis, na terenu je postojao samo jedan igrač.

Čak je i Vajda sa velikim oduševljenjem pratio svaki potez, ponekad i u neverici koliko Novak dominira - sada mu sledi ukrštanje sa parom Fonjini - Zverev, meč je na programu u ponedeljak oko 15 časova.

TOK MEČA, ĐOKOVIĆ - ŠTRUF 6:3, 6:2, 6:2

6:3, 6:2, 6:2 - KRAJ MEČA!

6:3, 6:2, 4:1 - Scenario iz drugog seta se ponavlja, posle dva brejka, Novak malo usporava pri servisu Nemca.

6:3, 6:2, 3:0 - Bilo je malo više neizvesnosti u trećem gemu, ali ne dovoljno da Novak odustane od napada na novi efikasni brejk, sve vodi ka tome da se meč okonča za oko sat i po!

6:3, 6:2, 2:0  - Neverovatno je koliko se raspao servis Nemcu, kao da jedva čeka da m se ova agonija završi. Opet je olakšao posao Novaku da brzo dođe do lepog vođstva.

Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

DRUGI SET - Samo jedan teniser je postojao na terenu - Nole!

6:3, 6:2 - Leteo je i plesao Novak na terenu, toliko sigurno da je i Marijan Vajda sa oduševljenjem pratio svaki potez.

6:3, 4:1 - Sa dva brejka prednosti, lagano rutinira Novak rivala, dao mu je i jedan gem.

6:3, 3:0 - Sada kao da Novak tutnji ka osvajanju drugog seta, nema psihološki kapacitet Štruf da se izbori sa 1. igračem sveta! Čak osam neiznuđenih grešaka napravio je Nemac za samo tri gema!

6:3, 1:0 - Nole je dočekao brejk šansu uz duple servis greške rivala, nervozan je postao Štruf, čak previše agresivan u udarcima, poklonio je Noletu brejk!

Jan Lenard Štruf Jedva da stiže Novakove loptice Foto: Tanjug/AP

PRVI SET - Novak pred kraj ukrotio razorne servise za brejk

6:3 - Posle ovakvog gema, nije bilo sumnje da će Đoković opravdati brejk!

5:3 - Konačno je uspeo da ukroti servis Novak, čak je iz deanzive uspeo da nadigra Štrufa, koji je izašao na mrežu! Poslao mu je neodbranjivu dijagonalu za brejk šansu, koju je pakleno pripremio, slao je daleko iza linije Štrufa, iscrpeo ga razmenama, pa burno proslavio!

4:3 - Još jedan relativno lagan servis Novaka za održanje ritma, uz tek jedan izgubljen poen, sada se čeka napad na brejk.

3:3 - Nova serija razornih servisa Nemca, na neverovatnih je 90 posto prvog servisa!

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: AP/Tanjug

3:2 - Kakva dva gema - na nuli su ostavljali jedan drugog!

2:1 - Repriziran je previ gem, borba je bila neizvesna, ali bez šanse za Štrufa da dođe do brejk prilike, izjednačio je na 40:40 i poklekao.

1:1 - Osujetio je Štruf brejk šansu Đokovića, uspeo je da iskontroliše servis, uz ovacije publike, koja želi dostojno nadmetanje protiv favorita.

1:0 - Daleko je bio od mačjeg kašlja u prvom gemu Štruf, nekoliko puta je opasno prošetao Novaka i efikasno poentirao, ali je sve na kraju Đoković priveo kraju uspešno.

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: AP/Tanjug

UOČI MEČA:

Protiv Novaka Đokovića Nemac je je igrao samo jednom, i to, početkom 2017. godine u Dohi. tada je uspeo da namuči Srbina tako što su meč igrali sat i po, a na kraju, Đoković je slavio sa 7:6, 6:3. Inače, ove godine Štruf je uspevao da pobedi Šapovalova, Čilića, Dimitrova, Kirjosa, Cicipasa, Gofana, Zvereva, Raonića... Tako Novak neće smeti da potceni protivnika ukoliko želi dalje.

- Gledao sam meč sa Ćorićem, bio je izuzetno naporan, uzbudljiv, napet. Ćorić je servirao za meč, takvi mečevi su stvarno izvrsni za gledanje, ali sam siguran da je to za Bornu bio bolan poraz. Štruf je pokazao i mentalnu čvrstinu u trenucima kada se lomio rezultat. Imao je nekoliko gemova gde je servirao i gde je Ćorić imao brejk lopte, kada je pogađao vinere. Servis je, ustvari, njegovo najveće oružje. Visok je, dosta snažan, teniser koji se oslanja mnogo na servis, stoji vrlo blizu osnovne linije. Nema problem da izađe na mrežu, traži da čim dobije kraću loptu iskoristi priliku i izađe na volej, da što pre poen završi -  prokomentarisao je Novak igru Štrufa.

Inače, Nemac je bolji igrač u dublu gde ima dve titule. S druge strane, u singlu nema nijednu. Trenutno je 45. na ATP listi, a pored tenisa vatreni je navijač Borusije iz Dortmunda čije mečeve prati kada god je u prilici.

VIDEO: Đoković posle lake pobede nad Nemcem poručio da cilja trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    3. jun 2019 | 15:20

    🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Gile

    3. jun 2019 | 14:49

    Nole bre šta radiš toj publici.....nemaju ljudi ni vreme da sednu 😂

  • Burek novinar sa zvezdinog severa

    3. jun 2019 | 14:50

    Sad jos da odere onog ruskog svabu sa kajlama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA