≫ 

Krstajić otvorio dušu: Nije kulturno da se Stojkoviću viče Mustafa, Banetu sam samo ja skinuo traku... (FOTO)

Selektor našeg nacionalnog tima dan posle poraza od Čilea pred novinarima pretresao aktuelne teme i probleme

  • 70

Širokog osmeha i na biciklu, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić pojavio se pred predstavnicima srpskih medija u Austriji.

Zakazanu konferenciju počeo je, logično, nekim vidom analize meča sa Čileom koji su Orlovi u ponedeljak veče izgubili. Krstajić je javnosti pokušao da objasni da taj poraz nije strašan i još jednom je napomenuo da je bolje što se sada dogodio, nego na Svetskom prvenstvu.

- Ne brine me ništa. Svesno smo kombinovali i ubacili mlade igrače da osete atmosferu. I da je bilo 0:0 isto bi gledali kao i sada. Napravili smo analizu, do tri sata ujutru smo gledali snimak, znamo gde smo grešili. Više je bilo lošijih stvari, ali to nisu stvari koje mogu da nas poljuljaju. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, ali ne mogu da kažem da nisu imali volju i želju. Međutim, neke stvari jednostavno nisu funkcionisale kako treba - rekao je Krstajić i dodao:

- Ljudi, ne zaboravite da su igrači bili umorni. Svi su imali teške sezone iza sebe i bio im je potreban odmor. Ja ništa nisam ekpserimentisao, znao sam šta radim i išao sam ''direktno u glavu.'' Igra Čilea podseća na Kostariku. Imaju dobar posed lote, jaki su u duelima i videli smo šta možemo i šta ne možemo.

Selektorova relaks tura na bajsu Foto: MN Press

Osvrnuo se Krstajić i na to što je od prvog minuta počeo sa Nemanjom Radonjićem i Nikolom Milenkovićem u startnoj postavi.

- Nemanja Radonjić je opravdao da ima talenat i da mora još da radi na nekim stvarima. Potencijal i kapacitet ima. I biće budućnost i uzdanica srpskog tima. Milenković je okosnica za budućnost. Pozvao sam ga u 23 zato što mi treba da igra i desnog beka. Milenković je ozbiljan kandidat da igra u startnoj postavi. Ceo život mi je bio rizik pa rizikujem i sada. Sutra, kada ja jednog dana odem neka selektor koji dođe ima lakši posao. Ja radim u interesu srpskog fudbala, a to je da podmladimo ekipu - jasan je bio Krstajić, a zatim se osvrnuo i na ''formu'' Sergeja Milinković Savića:

- Sergej je tako moćan i kvalitetan igrač da moćže da se uklopi za dan. On u svakoj ekipi može da se uklopi. On je biser evropskog fudbala i vredi svaki dinar koji se pominje. Možda i više.

>>> Devet stvari koje su obeležile meč Srbija - Čile: Neke od njih niste mogli da vidite putem TV ekrana (FOTO) (VIDEO)

Krstajić je napokon otlkrio i zbog čega je Ivanović ''izgubio'' kapitensku traku.

- Ako Bog da i bude zdrav, Bane Ivanović će igrati i 9. i 17. juna i preteći će Stankovića. Bane treba da bude deo ekipe. Samo sam ja odlučio da Kolarov bude kapiten. Bane je ''izgubio'' traku, jer je potrebno da se rastereti. Ništa više od toga nema - jasan je bio Krstajić.

Na konstataciju da je Nemanja Matić dužao loptu u nogama duže nego inače, Krstajić je rekao:

- Ako kod Murinja može da zadrži pas i dva ili tri dodira više, onda može i kod mene.

Foto: MN Press

Istakao je Krstajić i da neće menjati formaciju pred SP, kao i da se pribojava duela njegovih igrača sa Nejmarom.

- Formaciju neću menjati. Bilo bi suludo da posle 5 meseci menjam formaciju i to pred SP. Ali je moguće da ću menjati imena igrača. Što se tiče Nejmara, naravno da se bojim duela svojih igrača sa njim. Čuo sam se sa Rakitićem, rekao mi je da stavimo ''flaster'' na Nejmaru i da ne brinemo.

Osvrnuo se Krstajić i na to što pojedini fudbaleri Srbije nisu davali izjave posle meča sa Čileom, ali i ranije.

- Možda ste i vi na ovaj ili onaj način krivi što ne daju izjave. Igrači nisu ljuti na vas i nemaju ništa protiv vas, ali žele neki svoj mir. Morate malo i dvosmerno gledati. Ipak, ja ću se potruditi da se u skorije vreme to promeni. verujte mi da su to pravi momci i oni će se potruditi da sve na kraju bude u redu.

- Igrači su pod velikim pritiskom i to treba da razumete. I navijači moraju da se stave u poziciju da smo mi Srbija i da se ne delimo na Zvezdu i Partizan. Da ne dozvolimo da Stojkoviću viču Mustafa pred utakmicu. To pokazuje da naša kultura ne dostiže evropske standarde. 'Ajde da se svi stavimo u službu reprezentacije - rekao je Krstajić.

Foto: MN Press

VIDEO Krstajić tražio pomoć lekara tokom meča sa Čileom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka PFC

    5. jun 2018 | 22:35

    Hoćemo plave dresove natrag . Svim srcem uz plave.

  • Sasa

    5. jun 2018 | 23:12

    Da si imao iole obraza ne bi nikada prihvatio da na takav nacin dodjes do selektorske pozicije,lako je rizikovati sa igracima kad je neko drugi odradio posao i odveo reprezentaciju na svetsko prvenstvo.

  • Dzigi Bau

    5. jun 2018 | 20:51

    Uzeti Banetu traku i dati je onom Splavaru koji kao da duše nema da potrči što se i videlo juče. Kažeš nije kulturno za Stojkovića ? Ok, možda nije, ali ako ti kao Selektor ne vidiš da ga pola ekipe ne voli onda je to tvoj problem a i samo tvoje iskustvo kao trenera sve nam govori.Ako već zavodiš red Selektore onda to uradi ljudski pa odstrani sve koje donose nemir u timu, šta si navrzo na Baneta.i još nešto : Poveo si par momaka koji niti kvalifikacije odigraše niti u njihovim ekipama igraju ? Zašto ? Gde je Basta, Maksimovic, Sulejmani, Vukovic i mnogi drugi . . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA