≫ 

Da li će ovih 11 fudbalera Srbije napasti Boliviju i hoće li za njih braniti golman koji se nedavno obrukao? (VIDEO)

Orlovi večeras od 18.00 časova igraju poslednji meč pred odlazak na SP

  • 50

''Da od Bolivije krenemo da pobeđujemo'', rekao je reprezentativac Srbije Dušan Tadić u najavi meča sa Južnoamerikancima koji je na programu večeras u 18.00 časova u Gracu (RTS 1).

I, stvarno - pravo je vreme za to! Srbiji je potrebna pobeda u generalnoj probi pred Svetsko prvenstvo kako bi sa što više samopouzdanja dočekala otvaranje Mundijala protiv Kostarike.

Okej, nije ni neuspeh biti smak sveta, ali definitivno neće biti prijatno ići u Rusiju sa dva poraza ''na leđima. Podsetimo, Orlovi su nedavno u Austriji poraženi od Čilea.

Pitanje dana svakako je ono vezano za sastav - kojih 11 igrača će selektor Mladen Krstajić izvesti na teren?

Selektor Krstajić deli savete; Foto: MN Press

Protiv Čilea je svesno ''mešao karte'' i dao priliku mlađim igračima, a protiv Bolivije bi trebalo očekivati povratak najiskusnijih. Tu, pre svega, mislimo da Nemanju Matića, Dušana Tadića i Branislava Ivanovića.

Hoće li Orlovi popraviti utisak u poslednjoj proveri? Kvota na njih je 1,35, a da neće pobediti (X2) 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Bolivija.

Milan Obradović, Krstajićev pomoćnik, najavio je dan pre meča da će stručni štab Orlova podeliti minutažu.

-Svi će dobiti priliku. Podelićemo malo minutažu i odmaraće. Pohvalio bih fudbalere da su sjajno trenirali. Svi su dobro i zdravo, što je najvažnije. Takođe, Bane Ivanović je spreman za utakmicu i igraće protiv Bolivije - jasan je bio Obradović koji je dodao da su Tadić i Sergej Milinković Savić takođe spremni za 90 minuta.

VIDEO: Ko je radio sklekove za kaznu na treningu Srbije?

Velika je dilema samo da li će Ivanović igrati desnog beka ili tog centralnog defanzivca, pošto je mladi Nikola Milenković takođe igrać koji može da pokrije oba mesta. A podsetićemo da je popularni Bleki protiv Čilea položio prijemni i naterao Krstajića da se dobro zamisli.

Golman Stojković bi mogao na klupu za ovaj meč kako bi se malo odmorio, a priliku za nove minute da dobije Marko Dmitrović.

Golmani Dmitrović i Stojković spremni su za bravure na prvenstvu; Foto: MN Press

Vezni red bi trebalo da bude u svom možda i najjačem izdanju protiv Bolivije. Sa Matićem i Milivojevićem pozadi, Sergejem iza napadača, a Tadićem i Kostićem po krilima.

Doduše, dilema je da li će Kostić ili Ljajić biti u timu.

VIDEO: Ko je najbolji dribler u taboru Orlova?

Na klupu bi mogao i Aleksandar Mitrović. Upravo je on jedan od igrača na koje se odnosi odmor koji je OBradović pomenuo. Igrao je 80 minta protiv Čilea, a među poslednjima je završio sezonu. Meć protiv Bolivije je idealna prilika da se Prijović i Jović ''razdrmaju'' pred Mundijal.

Dakle, postava Srbije za Boliviju bi mogla da izgleda ovako: Dmitrović - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević, Milinković Savić, Tadić, Kostić - Prijović.

Naporan trening bi trebalo da se isplati Orlovima; Foto: MN Press

Reč, dve i o večerašnjem protivniku Orlova.

Bolivija je selekcija koja na SP nije bila još od 1994. godine. Tokom ovogodišnjih kvalifikacija bili su očajni, mada su pred kraj uspeli da ''otkinu'' bod Brazilu.

Na poslednjih šest mečeva nisu pobedili, a prethodno su savladali Čile sa 1:0. Na pomenutih šest mečeva dali su samo tri gola, i to na dva meča.

Ovde u Austriji nedavno su igrali protiv Južne Koreje 0:0, dok su prethodno poraženi od SAD sa 3:0. Na tom meču se obrukao golman Kalros Lampe koji je poklonio Amerima gol.

Selekcija Bolivije je lišena i fudbalera iz njihova dva najveća kluba - Strongest i Vilsterman - koji su se do pre dva dana borili za titulu u Aperturi.

Inače, Srbija i Bolivija se nikada do sada nisu sastajali.

Podsetimo meč je na programu od 18.00 časova na Merkur Areni u Gracu. Fudbaleri Srbije potom putuju u Beograd, a u ponedeljak pravac Rusija.

VIDEO: Uzdanica srpskog napada: Gladan sam golova

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA