50

Ruski šamar za albanske provokatore: Baćuške zabranile zastave Kosova na meču Srbija - Švajcarska!

Ruske službe bezbednosti su upoznate sa namerama albanskih navijača pred utakmicu Orlova u Kalinjingradu

Vlasti Rusije i službe bezbednosti ove zemlje upoznati su sa činjenicom da će meč Srbije i Švajcarske biti utakmica visokog rizika i "više od igre".

Zbog potencijalnih nemilih scena, Fudbalskoj federaciji Švajcarske se već danima šalje jasno upozorenje da pokušaju da spreče unošenje spornih zastava tvz Kosova, ili onih sa konotacijom takozvane velike Albanije, ili bilo kakvih drugih provokacija na temu rata na Kosovu i Metohiji.

Mnogi albanci sa Kosova gledaju na Švajcarsku kao njihov treći tim, posle tzv. reprezentacije Kosova i Albanije, a neki od njih su strasno objasnili kako će navijati za Švajcarsku u Kalinjingradu protiv Srbije.

Poseban kuriozitet dodaje informacija da je trenutno jedan od najpoznatijih Švajcaraca, upravo predsednik FIFA Đani Infantino.

Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami - reprezentativci Švajcarske sa Kosova; Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images/Shutterstock/Tanjug/AP

Podsetimo, u redovima Švajcarske u startnoj postavi igraju čak četiri Albanca - Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami i Blerim Džemaili, a svi sem Džemailija su poreklom sa Kosova, dok je on iz Makedonije.

VIDEO Evo šta su delu švajcarske reprezentacije poručili naši navijači:

(Telegraf.rs)

Tagovi: Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Švajcarske, Kosovo, Mundijal, Mundijal 2018, Mundijal u Rusiji, Rusija 2018, Tzv Kosovo, Velika Albanija, Viber Rusija 2018, Zastava

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (50)
Poređaj komentare:
 • M
  Milan

  Teško je to kontrolisati. Zastava može svugde da se sakrije . Ali Svakako pozdravljam odluku

 • Н
  Неко из масе

  Откуд њима застава?

 • M
  MZ

  Nije mi jasno sto su onda srbiju kaznili