≫ 

Zaklaću te ako se udaš za Srbina! Iza golmanskog heroja Hrvatske je potresan sukob sa tastom, zbog kog sada poriče korene!

Hrvatska slavi Danijela Subašića, kome je mnogo vremena bilo potrebno da dobije simpatije u ovoj zemlji

Novi junak Hrvatske, koji je odbranio dva penala u seriji protiv Danaca u osmini finala Mundijala,  Danijel Subašić, ima iza sebe vrlo potresnu životnu priču.

Subašić je ukrotio ključne udarce protiv Danaca, što su njegovi saigrači golovima pretvorili u 3:2 nakon 1:1 u 120 minuta igre.

Subašić je bio heroj nacije i pre dve godine na Evropskom prvenstvu, kada je odbranio penal Serhiju Ramosu i trasirao put do pobede nad bivšim prvakom Evrope.

Subašić na krilima pobede Foto: Tanjug/AP

Sada već davne 2007. godine je prošao kroz životnu dramu kada je tast pretio smrću njegovoj supruzi. Razlog - njena želja da se uda za Srbina!

Čuvar mreže je pre šampionata 2016. etiketiran kao slaba tačka “šahovničara”, a onda je izrastao u heroja nacije nakon što je pri rezultatu 1:1 odbranio penal Ramosu.

Sada se nešto slično desilo u Rusiji, a pozadina sumnjičavosti Hrvata u njegove kvalitete i učinak je sledeća...

Danci neće proći Foto: Tanjug/AP

Danijel je rođen u Zadru, ali mu je otac Jovo Srbin. I upravo to mu je donelo puno problema u Hrvatskoj, kada je rešio da stane na ludi kamen i oženi devojkom Antonijom. Njen otac Ante Boca, Danijelov tast, prvo je prebio ćerku, a onda joj je i zapretio da će je zaklati ako se uda za Srbina!

Kada je Boca istukao Antoniju, ona je završila u ambulanti, a policija je odmah privela oca. Brzo je izveden pred sud i optužen za nasilje u porodici, ali ne postoje podaci o kazni koju je dobio. Naravno, ćerka je odmah pobegla od oca i počela da živi u Zadru sa hrvatskim čuvarom mreže.

Sad je kraj! Foto: Tanjug/AP

- Mnogo mi je žao zbog toga. Antonija je kod mene i tu će i ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je svoju ljubav prema meni pokazala svojim dolaskom kod mene -  rekao je davno Subašić.

Međutim, Subašić je već sledeće godine potpisao za Hajduk i sa suprugom se preselio u Split, gde je ostao do 2012. i nove selidbe u Monte Karlo. S njenim ocem se nikada nije pomirio, ali je zato promenio ploču kada je došao u žižu popularnosti.

- Tačno je da se moj otac zove Jovo, ali tvrdim da on sa srpstvom nema veze. On se izjašnjava kao Hrvat, ali pravoslavne vere. Tačno je i to da je moja majka Hrvatica i katolkinja Brkljača iz Raštevića - objašnjavao je svoje poreklo Subašić.

VIDEO Za razliku od Subašićevog tasta bilo je Hrvata koji su navijali za Srbiju, samo što nam to nije pomoglo protiv Brazila:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eureka

    1. jul 2018 | 23:43

    U hrvatskoj evolucija je brzina svetlosti preko noći postanes od srbina hrvat pravoslavni a sledece godine hrvat čistokrvni a posle tri godine hrvat veći od pape

  • 1389 Miško

    2. jul 2018 | 09:31

    Puno pozdrava za Subašića golmana Hrvatske, njegov otac nikada ne moze biti pravoslavni Hrvat, on je pravoslavni Srbin, to je to.

  • RSK

    2. jul 2018 | 09:24

    Hrvati su većinom pokatoličeni Srbi, ono malo što nije su poreklom svabe, madjari, Italijani... Hrvatska je regija. Izmišljen narod....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA