≫ 

Švajcarci besni na svoje Albance posle ispadanja: Sada im provociranje Srba nije bila bistra odluka!

Situacija se promenila posle ispadanja u osmini finala

  • 9

U Fudbalskom savezu Švajcarske tinja nezadovoljstvo posle eliminacije sa Svetskog prvenstva, a neizbežan je bio osvrt na utakmicu protiv Srbije.

Taj meč je za nekoliko švajcarskih igrača bio više od utakmice, što su sami isticali, jer su albanskog porekla i igrali su sa dodatnom političkom motivacijom.

ŠVEDSKA - ENGLESKA: Retko ko ih je očekivao u polufinalu, a jedna od ove dve reprezentacije će se tamo naći. Kvota da će to biti Švedska je 4,20, Engleska 2,00, a da će meč otići u produžetke 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Švedska - Engleska.

Nakon toga su provocirali naše igrače i navijače pokazujući albanske simbole, pa je u intervjuu za Nuj Curher Cajtung gensek Saveza Aleks Majšer izneo lavinu kritika.

Inače, posle utakmice su stali uz svoje igrače, ali se sada "ploča" malo promenila.

Pre nedelju dana heroji, sada na tapetu Švajcaraca Foto: Tanjug/AP

- Za mene, lično, njihov gest nije bio politička provokacija, ali svakako da nije bio ni bistra odluka. Bila je to emotivna reakcija povezana sa porodičnom istorijom. To im verujem, ali je iskomplikovalo situaciju bespotrebno - rekao je Majšer, dodavši da u timu postoji određeni problem koji se mora hitno rešiti.

- Dvojna državljanstva stvaraju problem u svim sferama švajcarskog društva, ne samo u fudbalu. Postoje socijalne razlike i pitam se da li Švajcarska može da postavi neke granice? Pretpostavimo samo da će naša selekcija igrati na sledećem Svetskom prvenstvu gde će biti i Bosna, Hrvatska, Albanija, kao i neke afričke zemlje. Mnogima od njih smo već napravili igrače svih ovih godina i sa tim mora da se prestane - dodao je Majšer.

Posle Švedske i eliminacije, očekivano, na udaru su bili igrači koji su bili najagilniji protiv Srbije, ali nisu bili toliko žustri kao sada - Džaka, Šaćiri, Behrami, Džemaili...

VIDEO - Igra za Švajcarsku, na nozi istetoviran albanski simbol, most u Kosovskoj Mitrovici i municiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    6. jul 2018 | 17:17

    J... koza sa Prokletija. Nikad nikom dobro nisu doneli osim samo svom plemenu. I na evolucijskoj krivoj nisu se mrdnuli ni za milimetar u poslednjih pet vekova.

  • AG CH

    6. jul 2018 | 17:28

    Da su Švajcarci ušli u finale bili bi zadovoljni Siptarima ,ovako neuspeh ih pogodio i neznaju šte će i kako će.

  • djordje

    6. jul 2018 | 17:37

    Nemaju oni igrace osim albanaca icrnca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA