Da li znate ko su svi šampioni Serbia Opena? Đoković, dva Italijana i jedan Amerikanac dominirali u Beogradu

Prvo je to bio Novak Đoković koji je u prvom izdanju savladao Lukaša Kubota u finalu sa 6:3, 7:6(0)

  • 3
Novak Đoković, ATP Dubai Foto: Tanjug / AP

Serbia Open se vratio na velika vrata i ne misli da ode, već samo da se dodatno upređuje u narednim godinama. Sada je u seriji 250, ali organizatori obećavaju da će sve da urade da dođe i do 500. Do sada, videli smo pet izdanja turnira na Dorćolu uz jedan pod nazivom Belgrade Open koji je odigran prošle godine. 

Prvi put je Serbia Open odigran još 2009. godine, imao je kontinuitet od četiri sezone, a onda je usledila pauza sve do 2021. godine kada se takmičenje vratilo u Beograd.

Ko je sve uspeo da se okiti titulom u glavnom gradu Srbije?

Prvo je to bio Novak Đoković koji je u prvom izdanju savladao Lukaša Kubota u finalu sa 6:3, 7:6(0). Zatim je naredne, 2010. godine, viđeno američko finale gde je Sem Kveri uspeo da slavi protiv Džona Iznera u tri seta.

Ponovo je Novak došao na red sa trijumfom nad Felisijanom Lopezom 7:6(4), 6:2, da bi 2012. godine videli Andreasa Sepija sa trofejom i pobedom nad Benoom Perom 6:3, 6:2.

Onda je usledila ta duga pauza koja je prekinuta prošle godine i sjajnim duelom Matea Beretinija i Aslana Karaceva, te pobedom Italijana sa 6:1, 3:6, 7:6(0).

Prošle sezone je Beograd dobio priliku da organizuje još jedan turnir pod nazivom Belgrade Open, a tada je Đoković slavio protiv velikog iznenađenja Aleksa Molčana 6:3, 6:4.

Ovog aprila, od 17. do 24 aprila, dobićemo novog šampiona, jer Beretinija neće biti, ali zato hoće Novaka, Andreja Rubljova, Dominika Tima, Gaela Monfisa, Karena Kačanova, prošlogodišnjeg finaliste Karaceva, Fabija Fonjinija...

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoro osvetnik

    9. april 2022 | 16:22

    Jedini šampion ikada: i Serbia opena kao i celog svemira i univerzuma,bio je i biće: jedan jedini...Neponovljivi: NOVAK DJOKOVIIIIIIIĆ 😀😀👍✊️👊👏👏🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Zoro osvetnik

    9. april 2022 | 16:23

    Koga briga,ko je bio šampion ili će biti? Dok imamo Noleta 😊😊🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA