Đere ide na pobedu u meču sa Novakom: "Protiv njega nikada niste u prednosti, znam sve o njegovoj igri"

On je u prvom kolu Serbia Opena došao do pobede protiv Hameda Međedovića u dva seta

  • 0
Serbia Open Foto: Nikola Anđić

U srpskom okršaju u prvom kolu Serbia Opena, Laslo Đere uspeo je da se izbori sa jako talentovanim Hamedom Međedovićem kroz borbu u dva seta. Iako je meč loše počeo po današnjeg pobednika, koji je gubio sa 4:1 u prvom setu, sve se vrlo brzo preokrenuo, pa ćemo upravo njega gledati kao prvog protivnika Novaka Đokovića u Beogradu - 2:0 (6:4, 7:5).

On ističe da je jako zadovoljan što će se sastati sa Novakom u narednom meču i nada se pozitivnom ishodu.

- Srećan sam što ću igrati sa njim, posebno u Beogradu pred domaćom publikom, znam sve o njemu i njegovoj igri. Očekujem težak meč i da budem u mogućnosti da uradim nešto, moraću da igram svoj najbolji tenis. I da uzmem sve šanse koje mi se pruže, neće ih biti puno. Napumpan sam za to i jedva čekam naš prvi okršaj.

Kaže da mu nije predstavljalo problem da zaigra na šljaci posle dužeg vremena.

- Za mene, da pređem sa tvrdog na šljaku za mene nije teško. Ovo je moja omiljena podloga, na njoj sam odrastao. Imao sam dve sjajne nedelje, polufinale u Marakešu, treća runda u Monte Karlu. Počeo sam turnir sa dozom samopouzdanja, što nije bio slučaj na početku sezone. Nekada je teško igrati protiv Srba, ali često se sastajemo, sa uspehom ili manje uspeha. Znam kako da se pripremim za takve mečeve. Sutra će biti drugačije, igraću sa Novakom prvi put. Pozitivan sam, dobro se osećam, neću da stavljam pritisak na sebe, ići ću poen po poen.

Misli da nije veteran, iako polako stiče sve više i više iskustva.

- Imam 26 godine, ne smatram sebe veteranom. Među pet nas koji su među 100, drugi sam najmlađi, Miša je najmlađi. Malo je drugačije nego ranije, ali sada sam u sredini. Nisam ni tinejdžer, niti mlad... Pokušavam da se stavim u sredinu.

Potom se ponovo osvrnuo na Đokovića i na sve što je prošao sa njim kroz prethodne godine.

- Uvek sam gledao ka njemu kada sam bio dete. Ta promena u poslednjih par godina, kada sam bio u mogućnosti da igram i treniram sa njim na turnirima... Zbog toga imam veliki repsekt zbog svega što je uradio. Sada moram da ga gledam kao protivnika za sutra. On je bio sjajan motivator za sve nas igrače iz Srbije. Pokazao nam je put, da je sve moguće. Imao je sjajan efekat. Sada moram da zaboravim na sve to i da se fokusiram na meč. 

Iako je Novak samo jedan meč odigrao na šljaci, a Đere masu više, ne smatra da je favorit, niti da ima nekakvu prednost.

- On jeste imao samo jedan meč na šljaci, ali kada igrate protiv njega nikad ili skoro nikad niste u prednosti. Možda nismo ni egal. Možda nije u formi, gledao sam kako igra u Monte Karlu, ali u tenisu se stvari brzo menjaju. Sada ulazi u formu, u turnirsku rutinu, dosta je turnira propustio zato što nije mogao da ode u neke države. Jednostavno moram da dam svoj maksimum, da se fokusiram na sebe, da ne razmišljam previše o rezultatu. Prednost je to što pritisak neće biti na meni. Ako neko treba da oseti pritisak, onda je to on. Ali on se nosi možda i najbolje sa tim od svih tenisera. Probaću skroz opušten da uđem u meč i da uživam.

Pričao je i o igri Hameda Međedovića, za kojeg je imao samo reči hvale.

- Sad smo igrali prvi put. Nismo imali prilika da treniramo, uglavnom na betonu. Bio je nezgodan protivnik, pogotovo kada je igrao dobro. Imao je pad sredinom prvog seta i početkom drugog. Možda je to malo i do iskustva. Uspeo sam da to iskoristim. Sem padova, bio je potpuno u igri, ravnopravan protivnik. Morao sam da igram najbolje što sam mogao. Ima odličan servis, dobro koristi drop-šot. Želim mu svu sreću za budućnost i nadam se da će lepo napredovati i ući u Top 100 jednog dana kao što sam ja uspeo.

Pokušaće i da ispravi greška sa početka meča danas i da se prikaže u najboljem mogućem svetlu.

- Malo sam sporije počeo danas, bio sam pasivan, daleko od osnovne linije, to mi je bilo jasno dok sam igrao. Probao sam to da promenim. Verujem da sam u tome i uspeo. Sutra je novi dan potpuno, druge okolnosti, drugi protivnik, tako da biće to dan za sebe i trudiću se da napravim i da spremim taktiku i plan igre, da sprovedem to na terenu.

Video: Novak poručio svetu pred Serbia open: Srpski narod je ponosan, gostoprimljiv narod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA