Kecmanović u fantastičnoj formi: Miomir preslišao Milmana, čeka Đokovića ili Đerea u četvrtfinalu!

Još jedan uverljiv nastup Miomira na Serbia Openu

  • 0
Miomir Kecmanović Foto: MN Press

Srpski teniser, Miomir Kecmanović nastavlja da krči svoj put dalje na Serbia Openu, pošto je u osmini finala ostvario pobedu nad Džonom Milmanom iz Australije u dva seta. Posle dosta odlaganja zbog kiše, ništa nije poremetilo našeg tenisera da dođe do trijumfa i sada će sačekati boljeg iz okršaja Đoković - Đere koji su sledeći po rasporedu na Centralnom terenu - 2:0 (6:4, 7:6 /tb. 7:5/).

Po brejk u oba meča bio je dovoljan Miomiru da dođe do pobede u Beogradu protiv Australijanca. Meč jeste potrajao nešto duže, oko skoro dva sata, ali može se reći da je Kecmanović konstantno bio taj koji je držao konce u svojim rukama. Jedino što mu je generalno pravilo problem jeste procenat ubačenog prvog servisa, koji nije bio na visokom nivou, ali je to kompenzovao dobrim riternom.

Žilav je bio Australijanac, nije se želeo tako lako predati, međutim tokom prvog seta je Miomir u tri odvojena gema imao brejk lopte na njegov servis. U trećem je uspeo i da iskoristi svoju šansu, pa je samim tim napravio odlučujući brejk za osvajanje ovog dela igre.

Drugi set počeo je sjajno za Kecmanovića, koji je odmah oduzeo servis svom rivalu, ali je već u drugom gemu dopustio prve brejk lopte Milmanu na meču, a ovaj je iskoristio koliko drugu. Usledila je velika borba i drama, niko nije uspevao da se "odlepi", a delovalo je da će presudan biti deveti gem kada je srpski teniser ponovo imao šansu da stavi sve iza sebe. Kada se to nije desilo, otišli smo u tajbrejk.

Tamo je bilo velike drame. Dva puta je Kecmanović bio taj koji je zaostajao jedan mini-brejk, ali je u osmom i devetom poenu uspeo da dva puta uzme dva puta meru Milmanu na njegov servis i da potom iskoristi prvu meč loptu koja mu se ukazala.

Video: Miomir Kecmanović za Telegraf o tome da li bi pobedio Đokovića na Serbia openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA