Đokovićev novi preokret u Beogradu: Kecmanović ga mučio set i po, a onda je proradilo najbolje iz Novaka!

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Kačanov - Monteiro, čiji je meč sledeći na programu.

  • 21
Novak Đoković Foto: MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je svoj put ka tituli Serbia openu, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od sunarodnika Miomira Kecmanovića sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Provukao se Đoković u drugom kolu protiv Lasla Đerea, kada je "na mišiće" uspeo da dođe do preokreta i da iskoristi veliki kiks Đerea u završnici odlučujućeg tajbrejka, nije bilo idealno ni protiv Kecmanovića, očigledno je i dalje van željene forme, ali je utisak da je postepeno podiže i da će pred Rolan Garos biti u najboljem mogućem stanju pred odbranu titule u Parizu.

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobednika duela Kačanov - Monteiro, čiji je meč sledeći na programu.

Već na startu meča se videlo da je Kecmanović dobro raspoložen i već u trećem gemu je napravio brejk. Imao je zatim u narednom Novakovom gemu imao čak pet brejk lopti od čega tri vezane, ali se Novak volšebno izvukao.

Novak je pokušao u narednom gemu da ga ugrozi, ali nije stigao do brejk lopte posle dva izjednačanja, a Kecmanović je do kraja sigurno čuvao svoj servis i poveo je sa 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo gotovo identično, s tim da se Novak već u prvom gemu suočavao sa brejk loptom koju je spasio. Imao je zatim u narednom Đoković dve brejk lopte, prve u meču, ali je sada Kecmanović uspeo da ih spasi.

Potom je viđen brejk Kecmanovića, i mnogi na Dorćolu su pomislili da bi mogao da dođe do pobede u dva seta. Međutim, Novak je nakon toga digao formu, uzvratio je ribrejkom odmah, potom izdržao pritisak na svoj servis i vratio vođstvo. Usledila su dva sigurna servis gema oba tenisera, posle čega je Kecmanović ponovo morao da se suočava sa brejk loptama. Novak je uspeo drugu da pretvori u poen, a potom i da dođe do seta i izjednačenja.

U trećem setu nije bilo brejka sve do završnice, a onda je u sedmom gemu Kecmanović odigrao očajan gem, Novak je imao tri vezane brejk lopte i tu šansu nije propustio.

Do kraja je najbolji teniser sveta sačuvao prednost i plasirao se u polufinale, koje je na programu u subotu.

Video: Zbog Đokovića niče vrhunski teniski kompleks kod piramida u Visokom: Ovo će biti njegovo utočište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    21. april 2022 | 18:15

    Kecman je u formi zivotnoj odlične rezultate ima,Fokina igrao finale znaci nije Nole los jedino me Laslo brine tu je Nole podbacio,idemoooooo Nole moraš osvojiti ovo posle nebo je granica osvaja RG i Wimbldon a i Usa open najvjerovatnije,kakav klin i penzija covjeku treba mečeva u nogama idemoooooo

  • Ivan

    21. april 2022 | 18:48

    Dajte malo vise postovanja u komentarima za coveka koji je doneo velike radosti ovom narodu I osvojio 20 GS, ako nije u formi ne znaci da treba da ga omalovazavate i otpisujete, garantujem da ce se Novak vratiti, u svakom mecu je sve bolji I bolji danas je bio puno bolji nego protiv Djerea, i to uz sve uvazavanje Lasla, kvalitetnijeg protivnika Miomira.

  • bl

    21. april 2022 | 19:31

    Zasto je Novak privilegovan u medijima ,pa ispada da Srbija nema ni jednog drugog igraca osim njega.Odnosite se prema Kecmanu i Laslu kao da igraju za Albaniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA