≫ 

"Novak nije jedan od najvećih, on je najveći svih vremena": Emotivni Pilić korigovao Rubljova

"Novakov teniski otac" je pustio suzu od emocija

  • 2

Emotivno je bilo po završetku finala Serbia Opena, svi najvažniji ljudi u Novakovom životu i karijeri poređali su se uz njega, svi do jednog, oni bez kojih možda ne bi bio to što jeste danas: Marian Vajda, Gepard Grič, Milan Amanović i prvi među jednakima Nikola Pilić.

Novakov "teniski otac" je nalet emocija pretočio u reči jer mu je ukazana velika čast.

- Ne znam šta da kažem. Izuzetna mi je čast da sam ovde - drhtavim glasom rekao je Pilić, pa se obratio Rubljovu, morao je da ga ispravi za konstataciju "da je Novak jedan od najboljih svih vremena".

- Jedna mala korekcija, on nije jedan od najvećih svih vremena, on je najveći svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala, Mareja i društva, 366 sedmica biti broj jedan, to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju, možda će trebati 1.000 godina da se taj rekord obori.

Pilić je o Novaku i njegovoj porodici govorio kao član te iste porodice, onaj dobri, mudri i najvoljeniji njen član.

- Srđan i Dijana, moju suprugu i mene je tretirao kao familiju. Hoću reći jednu stvar... Kad prođeš 80 godina, emocije su i veće. Imam 60 godina iskustva, ovo je jedna od najboljih publika koju sam ja u svom životu video. Još jedna rečenica - vi možete biti ponosni da u ovoj državi postoji jedan kao što je Novak Đoković. I nije mi jasno zašto ne mogu normalno da govorim. Sa Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje. Za mene, nisam subjektivan, on je najbolji igrač svih vremena. Moram reći još jednu stvar - Srđan i ja smo uvek mislili da će biti veliki šampion. To je bio, ostao je, ali ono što je najvažnije - on je odličan čovek. Žao mi je što danas nije dobio, čestitam Rubljovu koji je igrao odlično, ne zaboravimo da je šesti - sedmi igrač sveta, da je Novak igrao prvi, drugi, treći dan tri seta. Bio je bolestan, svaka čast kako se borio. Hvala vam lepo na svemu! - poručio je Pilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA