Vreme čitanja: oko 4 min.

Telegraf pronašao svoju "Barbi": Lepotica iz Hrvatske prvi put stala pred kamere s mikrofonom i oduševila sve

Vreme čitanja: oko 4 min.

Osim lepote, Barbara je pokazala i veštinu snalaženja u prostoru

  • 5

Iza nas je ostao jedan poprilično zanimljiv događaj u Hrvatskoj, gde se birala najlepša sportiskinja te zemlje, a gde je Telegraf dobio pravo da prisustvuje u Prelogu na licu mesta i posmatra kako teče sam odabir.

Posle nekoliko dana vrhunskog provoda, ali i zabave u Prelogu, gde je domaćin bio i hotel Panorama, a gde je 15 devojaka moralo da se "nadmeće" kako bi ponelo epitet i naziv "Mis sporta Hrvatske". Na kraju je pobedu odnela Korina Sajko, dok su se i ostale devojke predstavile u odličnom svetlu.

Jedna od devojaka je odlučila da se oproba i u drugom svetlu, Barbara Klarić, zatražila je mikrofon i kameru, te je stala pred istu kako bi se oprobala i u ulozi novinarke, gde je pokazala i izvesno umeće.

Barbara, ili kako joj je i nadimak "Barbi", nikada ranije nije radila ništo slično, pa je posao prošao neverovatno dobro.

Barbi na prvom zadatku - Tamara Roglič, suorganizatorka izbora za Mis sporta Hrvatske o samom takmičenju

Divna Barbi čim se latila mikrofona, prvi zadatak koji je za sebe postavila jeste i to da popriča sa Tamarom Roglić, jednom od organizatorki ovog takmičenja, koje ima istoriju dugu 32 godine.

Roglićeva, koja se i sama bavila modelingom, otkrila je kako izgleda sam proces takmičenja i šta se sve dešava na samom izboru, kao i koliki je proces potreban da bi do iste došlo.


- Izbor za mis sporta je najstariji, postoji 32 godine. Mi biramo mis sporta, prvu, drugu pratilju i mis fotogeničnosti. Ovo nije klasičan izbor lepote jer su devojke profesionalne sportiskinje, koje imaju klub iza sebe, većina ide na takmičenja, mnoge idu na fakultet i bave se sportom. Specifičnost ovog izbora je to što postoji i "talent šou", gde devojke same odabiraju muzišku podlogu i predstavljaju sport iz kog dolaze. To izgleda vrlo atraktivno, devojke će se predstaviti i u drugim izlazima - kazala je Tamara, koja je potom nastavila i o "kategorijama" ovog takmičenja.

- Predstaviće se u kupaćim kostimima, imaju utrenirana tela, da imam takvo... I naravno, zablistaće u večernjim haljinama, ono što sam napomenula, nadam se da će pobediti ona najbolja, najkolpmetnija i koja će unutar godine dana nositi titulu mis sporta i predstaviti sport.

Kako bi stigli do takmičenja, finalna, potrebno je proći i dosta kastinga.

- Izbor je težak, prijavilo se jako puno devojaka, mi smo putem kastinga selektirali 15 devojaka, gde su se iz raznorazni sportovi takmiče iz gradova širom Hrvatske. Specifičnost je talent šou, kada moraju pokazati veštine. I šarm, ali i hod, svoju ličnost, biće predstasvljenje tekstualno, pričaće o svojim rezultatima, o klubu iz kog dolaze i poenta je da postoje razlike u ukusima, neko voli plavuše, neko crnke... Imamo 24 ljudi u žiriju, imamo aktuelnu misicu sporta, još jednu bivšu misicu i nadam se da ćemo usaglasiti ukus 24 osobe. Najbitnije je da devojka koja bude izabrana promoviše sport.

Drugi zadatak Telegrafove "Barbi" - David Gregoraš, domaćin izbora za Mis: Otkud baš u ovom hotelu?

Odmah nakon Tamare, došao je na red i David Gregoraš, čija porodica je vlasnik hotela Panorama koji je bio i ovogodišnji domaćin izbora za Mis sporta Hrvatske. David, inače 23-godišnjak, bio je i jedan od glavnih u procesu organizacije čitavog događaja.

On je pomagao u svakom domenu, kako bi čitav događaj bio na najvišem mogućem nivou.

- Organizacija ovog događaja je bila zabavno iskustvo, pogotovo kao malom objektu iz Međimurja, jer je prošle godine bilo prvo izdanje, tad se nismo uključili previše. Ovo je druga godina, pa smo podigli lestvicu više, od pripreme, pa do zavšrnog tretmana koji se dogodio. Moram priznati, ekipa koja dolazi s organizacijom je mnogo dobra, posebno Tamara Roglić i Damir Mrvec koji su pomogli oko organizacije i pripreme događaja, te se nadamo najboljem uspehu i dugoj saradnji. Mis sporta ili mis Hrvatske, nevažno, nadam se da će biti i više.

Otkrio je David i odakle ideja da upravo oni organizuju ovaj izbor.

- Tamara i Damir su došli na sardnju, pa smo počeli prethodne godine, pa se nadam da ćemo godinama imati saradnju, te da ćemo dići lestvicu više i više, dok ne nadjačamo sebe. Dok ne dođe početak nekih novih avantura.

Najlepše za kraj - Barbi i bivša manekenka, Sanja Bjedov Popović - član žirija kome je bilo i "najteže"

Još jedna osoba koja je zajedno s Barbi stala pred kamere bila je i Sanja Bjedov Popović, bivša manekenka, koja je bila jedna od čak 24-oro članova žirija u Prelogu tokom ovog izdanja izbora za Mis sporta Hrvatske.

Sanja je na početku istakla da ovaj izbor nije kao bilo koji drugi, ali da će sa Tamarom prirediti i još nešto uskoro.

- Ovo je jedini izbor lepote koji se ne bavi uobičajenim izborom, već bira najlepšu sportistkinju. To će biti interesantan izbor, a drugi koji imamo Tamara i ja, jeste "timeless beauty", a on će se održati u prvom mesecu u drugoj polovini godine.

Kao članica žirija, Sanja je istakla i da je devojke pre samog izbora videla samo na slikama.

- Ja sam ih videlan a portalima, nisam uživo, sad ću kao članica žirija videti u kupaćim kostimima, večernjim haljinama, ali ono što sam videla na portalima jeste da su baš lepe devojke i ove godine, kao i pre. Svake godine je težak izbor, jer uvek isplivaju dve ili tri devojke, a uvek se koplja lome između njih. Uvek prevagnu glas ili dva.

Na kraju, Sanja je otkrila i da su jednostavno - sve devojke lepe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA