≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je lepotica koja je "odbila" da peva himnu na meču Rusija - Srbija?

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne krije svoju ljubav prema Putinu

  • 8
Polina Gagarina Printskrin: Instagram/gagara1987, Foto: Sergei Karpukhin / TASS, Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

Kao "grom iz vedra neba" u sredu je odjeknula vest da će Aleksandra Prijović pevati himnu "Bože pravde" na prijateljskom meču između Rusije i Srbije koji se igra 21. marta!

Takođe, ruski mediji su tom prilikom javili da je čast trebalo da pripadne i tamošnjoj pevačici Polini Gagarini, ali da se ova zahvalila i morala je da odbije pojavljivanje na stadionu iz razloga što je već "bukirana" za taj datum. I to još pre nekoliko meseci.

- Polina Gagarina neće moći da peva rusku himnu na utakmici između Rusije i Srbije zbog ranije planiranog korporativnog događaja. Umetnica je pre nekoliko meseci dobila nastup u moskovskom restoranu u noći 21. marta. Kako je rekao direktor Gagarine, pevačica nije mogla da kombinuje dva nastupa u jednom danu. Klijenti korporativnog događaja pretili su sankcijama po ugovoru. Polina je morala da odbije da nastupi na stadionu Dinama pred 25 hiljada gledalaca - prenosi "Maš."

A ko je, ustvari, Polina Gagarina?

U pitanju je lepotica koja će nekoliko dana posle utakmice Rusije i Srbije napuniti 37 godina. Iza sebe ima dva braka, sina i ćerku, dok je zvanično slobodna od 2021.

Na Evroviziji 2015. predstavljala je Rusiju i završila na drugom mestu sa 303 boda. Tom prilikom je postala prvi drugoplasirani takmičar koji je probio granicu od 300 poena.

Zanimljivo, 2021. je bila među 10 najplaćenijih Rusa koji zarađuju od Instagrama i Jutjuba, a mediji su pisali da je inkasirala 6.9 miliona dolara za godinu dana.

Rođena je u Moskvi, ali je većinu detinjstva provela u Grčkoj s obzirom na to da joj je mama Grkinja. Pored pevanja, glumila je u nekoliko filmova, čak je davala i glas.

Ono što ju je karakterisalo poslednjih godina jeste njena javna podrška Vladimiru Putinu. Pre šest godina bila je deo Putinovog tima tokom predsedničkih izbora, ujedno i u timu kandidata za gradonačelnika Moskve.

Polina Gagarina Foto: Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

Javno je podržala invaziju Rusije na Ukrajinu, a 18. marta 2022. nastupala je na mitingu u čast godišnjice aneksije Krima pod nazivom "Za svet bez nacizma! Za Rusiju! Za predsednika!" Tada je dobila i zabranu ulaska u Letoniju i Estoniju.

U januaru 2023. stavljena je na listu sankcija od strane Ukrajine, dok su joj i neki koncerti svojevremeno otkazivani. Stavljena je i na sankcionu listu Kanade kao osoba koja je umešana u "širenje ruskih dezinformacija i propagannde." Čak je traženo i da joj se uvedu međunarodne sankcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    29. februar 2024 | 10:37

    Dao bi da peva breskavica

  • Mrki

    29. februar 2024 | 12:11

    Da je pametna UEFA da nas diskvalifikuje sa svih takmičenja ! Sedimo na pet stolica !

  • xy

    29. februar 2024 | 11:07

    A sta ce nam ruska pevacica kad imamo nase, svugde bi oni leba da uzmu drugima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA