Da li Grobari treba da se ljute na RTS?

Navijači crno-belih su ostali uskraćeni za prenos revanša kvalifikacija za Ligu šampiona sa ekipom Toršavna

  • 40

Navijači Partizana su neprijatno iznenađeni na dan kada njihov klub treba da igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv ekipe Toršavna.

Premda se na Farskim Ostrvima očekuje rutina crno-belih u pečatiranju prolaza u treće kolo posle sigurnih 3:0 u Beogradu, navijači su ostali uskraćeni da vide kako da li će ekipa eventualno nešto promeniti i poboljšati u svojoj igri pred mnogo ozbiljniji duel koji ih očekuje u trećem kolu.

Očekivalo se da će Radio-televizija Srbije obezbediti prenos utakmice, ali je dan ranije ona sklonjena iz programske šeme, a u toku dana je i iz kluba potvrđeno da prenosa neće biti.

Treba istaći da Javni servis nema reportažna kola na Farskim Ostrvima, niti bi zbog finansijske situacije mogao da dopremi do toliko daleke zemlje.

Zato su se na RTS-u uzdali u kupovinu prava prenosa, ali kolege sa Farskih Ostrva nisu imale interes da obezbede prenos.

Postavlja se pitanje da li bi Javni servis morao ipak da bude spreman da u budućnosti obezbedi resurse za ovakve prilike? Ovaj put se zadesilo da se radi o "protokolarnom" meču, ali za neke naredne prilike ne bi bilo zgoreg da RTS ne zavisi od drugih televizija.

Tako naprimer, nemačka državna televizija ne prepušta ništa slučaju kada klubovi iz ove zemlje putuju po Evropi, i obezbeđuje prenos i prateći program za gledaoce u domovini.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA