ĐORĐEVIĆ NERVOZAN: Izbacio novinare sa terena, ali i najavio medalju! (VIDEO)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije bio je ljut zbog ulaska fotoreportera i novinara na teren, dok su igrači izvodili slobodna bacanja pred kraj treninga

  • 8

Druženje novinara i najboljih košarkaša Srbije u dvorani Pionir imalo je burnu uvertiru! Predstavnici "sedme sile" su odmah po dobijanju dozvole da uđu u halu, stali u jedan ćošak terena, dok su igrači izvodili slodona bacanja zbog čeka se selektor Aleksandar Đorđević izdrao na njih!

 

- Izlazite, izlazite sa terena - vikao je Đorđević na novinare i fotoreportere, koji su pomalo bili iznenađeni takvom reakcijom selektora.

 

 

Nekoliko minuta po završetku treninga Đorđević se obratio okupljenima, a na pitanje novinara - Kako kažnjava igrače, s obzirom da se na novinare izdrao, selektor je odgovorio:

 

- Još poštenije - bio je prvi komentar Đorđevića, koji je zatim nastavio:

 

- Ovo je naša kancelarija. Na terenu radimo, a dok treniramo taj rad se poštuje. Ipak se mi bavimo sportom, koji iziskuje veliku kako koncentraciju, tako i fizičku snagu. Napravili smo ovo druženje sa vama da bi ispoštovali vaš deo posla, ali ja tražim da se i naš deo posla do kraja ispoštuje, do kad ne završimo trening. Možda vi niste shvatili da je taj trening bio još uvek u toku kada smo se mi okupili, međutim skupili smo se upravo da bi dali informaciju igračima kako i šta trebaju da rade u odnosu na vas. Posle treninga možemo da pričamo o čemu god hoćete, a na vama je to kako ćete da prenesete - rekao je Đorđević.

 

Taj deo izjave pogledajte na 7.42 minutu snimka.

 

 

Novinari su zatim pokušali da objasne selektoru da nije na taj način morao da ih izbaci sa terena.

 

- Ako vam je interes da pišete o tome , vi pišite. I vi možete na lepši način da uđete! Svakomora da zna da poštuje drugoga i njegov rad. Ako smo mi tu za vas i poštujemo vaša surova pitanja, isto tako tražimo i od vas. Niste dobili dozvolu da uđete na teren, već u salu, što je velika razlika - rekao je Đorđević i dodao:

 

- Morate da naučite da se ponašate. Ovi momci su ovde radili dva sata, kao crnci. Ja sam im stajao na "kičmu", a vas dvadesetoro je ušlo na teren. Ni vi se nama niste izvinili, kad ste ušli na teren? Niste. Svako poštuje svoje i nema nikakvih problema - rekoa je Đorđević.

 

 

Selektor našeg nacionalnog tima osim toga osvrnuo se na dosadašnji rad nacionalnog tima, kao i šta je cilj na Svetskom prvenstvu.

 

- Rezultati iz prethodnih godina ne daju za pravo da se previše govori o borbi za medalju, ali je odličje ipak osnovni cilj državnog tima. Moramo mukotrpno da radimo i da verujemo da je to ostvarivo. Imali smo dosta problema sa povredama, međutim, raduje me odnos prema obavezama tokom priprema, sve je na najvišem nivou i moram da pohvalim igrače - rekao je Ðorjević.

 

 

Srpski košarkaši u petak putuju u Italiju, gde će od 3. do 5. avgusta učestvovati na turniru u Trstu i odigrati kontrolne mečeve sa Bosnom i Hercegovinom, Kanadom i Italijom, a nakon toga će u Pou odmeriti snage sa selekcijama Grčke, Hrvatske i domaćina Francuske.

 

- Ostale su još finese da se uigramo na ta dva turnira, sastaćemo se sa ekipama koje su u formi i proverićemo neke igrače. Rezultat nam nije u prvom planu, već da se uigramo za svetski šampionat. Igraćemo otvoreno, na pobedu, kako bi što više napredovali - kazao je Ðorđević.

 

On je istakao da su otkazi Nemanje Dangubića i Vladimira Lučića zbog povreda "viša sila" i da njihov izostanak mora da se "pregura".

 

- Kapiten Nenad Krstić ima povređeno koleno, zbog čega poslednjih 10 dana radi po posebnom režimu. Ide na magnetnu rezonancu, trenira po posebnom programu, ali čekaćemo ga do kraja priprema, da se oporavi i bude spreman za šampionat. Poznato je šta on znači za tim i koliko može da doprinese svojim iskustvom - zaključio je Ðorđević.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

 

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

 

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA