Tadić promašio penal, Lampard se izjednačio sa Anrijem, Venger može da odahne (VIDEO)

Pri rezultatu 0:0 Srbin promašio penal, što je Barnli potom kaznio i pobedio Svece sa 1:0 * Čelsi siguran, Siti jedva * Žiru i Kazorla zaustavili Njukasl

  • 0

Nakon sjajnog starta i visokog drugog mesta, Sautempton je upao u ozbiljnu krizu i igre i rezultata, a meč protiv Barnlija bio je idealna prilika da se okonča niz poraza. Prilika koja nije iskorištena najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu Dušanu Tadiću koji je promašio penal - 1:0.

Bojd je na isteku sata igre srušio Bertranda u kaznenom prostoru, ali Tadić nije uspeo da zatrese mrežu. Tačnije golman Hiton je zaustavio udarac i izbacio u korner. Inače, to je Tadiću prvi promašen penal posle tri i po godine. Kazna je stigla u 73. minutu, a strelac je bio Barns za četvrti uzastopni poraz Svetaca.

Jedan gol viđen je i na meču između Lestera i Mančester Sitija. Šampion je prikazao očajnu partiju, ali je slavio golom Lamparda u 40. minutu čime se izjednačio na večnoj listi strelaca sa Tijerijem Anrijem. Obojica su postigli po 175 golova.

Ipak, Građani i dalje imaju tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem koji je bez većih problema savladao Hal sa 2:0. Azar je pogodio mrežu u 7. minutu, a svoj post okončao je i Dijego Košta u 68. minutu. Prethodno je hadlston u 60. minutu, zbog grubog faula, dobio direktan crveni karton.

Arsenal je uspeo da zaustavi odlični Njukasl, ali i da Arsenu Vengeru koji se našao na udaru navijača zbog loših rezultata da malo vremena da predahne. Olivije Žiru i Santi Kazorla bili su centralne zvezde pobede "tobdžija" od 4:1.

Francuski napadač je načeo protivnika u 15. minutu sjajnim udarcem glavom, a na startu drugog poluvremena Španac je omogućio navijačima da mirno dišu u ostatku meča kada se odlično snašao pred golom "svraka".

Žiru se potrudio da se pitanje pobednika ne postavlja u poslednjih pola sata meča svojim drugim golom, a onda je Kazorla iz jedanaesterca postigao i četvrti pogodak za njegouv ekipu na meču. Počasni gol Njukasla bio je delo novog "vunderkinda" Pereza.

PREMIJER LIGA 16.KOLO:

Barnli -Sautempton 1:0

(Barns 73)

Čelsi -Hal 2:0

(Azar 7, Košta 68)

Kristal Palas - Stouk 1:1

(Mekartur 11 - Krauč 13)

Lester - Mančester Siti 0:1

(Lampard 40)

Sanderlend - Vest Hem 1:1

(Žordi Gomez 22. pen - Dauning 29)

Vest Bromvič - Aston Vila 1:0

(Gardner 72)

Arsenal - Njukasl 4:1

(Žiru 15, 58, Kazorla 54, 88 pen. - Perez 63)

NEDELJA

Mančester junajted - Liverpul 14.30

Svonsi - Totenhem 17.00

PONEDELJAK

Everton - KPR 21.00

Tabela: Čelsi 39, Mančester Siti 36, Mančester junajted 28(-1), Vest Hem 28, Sautempton 26... KPR 14(-1), Hal 13, Lester 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA