VELEOBRT U PARTIZANU: Zoran Popović glavni kandidat za predsednika?

U zgradi Partizana održana su dva zbora, koji su za cilj imali verifikaciju glasačkog tela pred izbornu Skupštinu

  • 18

Na stadionu Partizana održana su dva kandidaciona zbora, koji prethode izbornoj Skupštini u fudbalskom klubu Partizan, zakazanoj za 25. decembar.

Izabrano je 65 delegata za predstojeću izbornu Skupštinu kluba, a prevagu je odnela struja koju predvodi bivši generalni sekretar crno-belih Žarko Zečević. Zečević, koji je poslednjih godina bio posvećen privatnom biznisu, ponovo se aktivirao u Partizanu i vodio je glavnu reč na Zboru, pa je sasvim izvesno da će njegov favorit Zoran Popović biti glavni kandidat da na mestu predsednika crno-belih zameni Dragana Ðurića.

Popovićev protivkandidat biće dosadašnji potpredsednik Partizana Mile Jovičić, kao izbor aktuelnog Upravnog odbora kluba.

Zbor članova Partizana napustio je Jovičić posle polemike ko bi trebalo da vodi skup, a to su učinili svi koji ga podržavaju u kandidaturi za predsednika kluba.

Zborovima je prethodio jednoiposatni sastanak, na kom se raspravljalo o sistemu glasanja na Skupštini, odnosno da li će se glasati javno ili tajno, na šta su prigovore priložili Sreten Nikolić i Albert Nađ.

Albert Nađ i kandidat Sreten Nikolić nisu ušli u Skupštinu, ali jeste Zoran Popović, dosadašnji član UO, koji je praktično iznenada postao najozbiljniji kandidat za čelnu funkciju uz već viđenog na toj poziciji, Mileta Jovičića. Jovičić je naime vrlo ljut napustio stadion još pre prvog zbora.

- Sve ovo je smešno i izrežirano - rekao je Albert Nađ po završetku zbora.

NAPETO JE BILO U HUMSKOJ

Dok je dobar deo uprave i članova Sportskog društva došao pre zakazanog vremena, nešto kasnije ( u 5 do 12 što bi se reklo) su se u Humskoj pojavili član UO Branko Đurić i predsednik SD i trener KK Partizan, Duško Vujošević, legenda kluba Ivan Ćurković, poznati reditelj Srđan Dragojević, muzičar  Nele Karajlić i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Oko 16 časova je počeo prvi zbor, pre kog je kandidat za predsednika Mile Jovičić zajedno sa Ratomirom Babićem napustio stadion! Naime, Babić je dobio svega tri glasa prilikom izbora predsedavajućeg, pa je ta uloga pripala Milomiru Gligorijeviću.

To je svakako bio udarac za trenutnu vrhušku u Partizanu, a dodatno je "zabiberio" nekadašnji gensek kluba Žarko Zečević koji je predložio svoju listu delegata za zakazanu Skupštinu, što nije bilo po volji članovima aktuelne uprave.

Nakon toga je počeo drugi zbor, kom prisustvuju članovi Radne zajednice i bivši igrači i treneri. U Humsku su stigli Marko Nikolić, Radiša Ilić, Ljubiša Tumbaković, Zoran Mirković, Ivica Kralj i Savo Milošević.

Na stadionu se nalazila i grupa od 20-ak navijača Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smederevac

    23. decembar 2014 | 17:25

    Najzad nesto dobro ..stari asovi i Zecevic ..Pfc ce biti zakon.Hocemo i DUPLU i asove na terenu.

  • KEKEC

    23. decembar 2014 | 18:56

    Sve ova desavanja su dobra za Patrizan. Dobro znam Zecevica, nije cvećka al' je spas za Partizan. Parametra radi, Čović je sposoban organizator ali je beba za ZEKU. Kakav Jovičić i društvo, vratiti publiku na stadion a to mogu Zeka i njegova kompanija, svidelo se to nekom ili ne...

  • Milos

    23. decembar 2014 | 20:03

    Bravo za Bjekovica! Povratak u velikom stilu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA