SPANULIS JE MAJSTOR KOŠARKE: Trojkom preko ruke srušio Teodosićev CSKA i odveo Olimpijakos u finale Evrolige (VIDEO)

Grčki veteran ubacio 11 poena u poslednja četiri minuta i presudio Moskovljanima za koje je Teodosić odigrao partiju ispod proseka - 70:68

  • 24

Nije ga bilo u meču 36 minuta, prvih 11 šuteva je promašio, ali je Vasilis Spanulis eksplodirao u poslednjih 240 sekundi i sa tri trojke najpre vratio Olimpijakos u igru, a potom i srušio CSKA u polufinalu Evrolige - 70:68 (17:20, 18:16, 12:15, 23:17).

Tri puta je CSKA imao osetnije vođstvo i tri puta je Olimpijakos stizao zahvaljujući trojkama. Prvo su pogađali Petvej i Printezis, a zatim je Spanulis pogodio kada je bilo najpotrebnije. Smanjio je razliku na šest poena, sa pet narednih vratio Grke u meč i za kraj ubacio novu trojku za 69:66.

Na semaforu je osalo osam sekundi CSKA je pogodio dva bacanja, imao vremena za šut nakon promašaja Olimpijakosa sa linije penala, ali su se zbunili i poslali protivnika u finale.

Činilo se da će CSKA napokon uspetio da prelomi meč sredinom poslednje deonice kada je Teodosić vezao šest poena. Ipak, Srbin je potom otišao na klupu zbog četvrte lične greške, a kada se vratio dva puta je bio neprecizan za tri poena.

Dodao je ukupno osam na meču, a svoje pre poene ubacio je na isteku 30. minuta. Imao je pet asistencija i tri skoka što je bilo nedovoljno za finale CSKA.

Iako je bio najefikasniji u redovima Moskovljana sa 18 poena, Nando De Kolo je u neku ruku i tragičar. Prečesto je grešio što je Olimpijakos iskoristio i polako smanjivao rezultat u poslednjoj deonici.

- Koncentrisali smo se na poluvremenu i na kraju meča smo pokazali hrabro srce koje nam je donelo plasman u finale - rekao je Spanulis na kraju meča.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jeste veteran bio najzaslužniji za plasman Olimpijakosa u finale, ali ne treba zaboraviti ni odlične partije Printezisa (14), Slukasa (10)  i Papapetrua (9 poena).

S druge strane, jedino je Kaun bio dvocifren sa De Koloom. Imao je 11 poena. Džekson i Vims su ubacili po 9, Teodosić 8, a Voroncević i Kiriljenko samo 5.

Bila je ovo treća pobeda Olimpijakosa nad CSKA u poslednja tri fajnal-fora, dok je Spanulisu ovo sedmi trijumf na F4. Nikada nije izgubio na završnoj smotri najelitnijeg košarkaškog takmičenja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SASA P.F.C

    15. maj 2015 | 18:42

    Teo veceras katastrofa!!!

  • Ivan Gavrilovic

    15. maj 2015 | 20:14

    25mil vs. 5mil Toliko o tome,dovidjenja prijatno!!!!

  • 1776

    15. maj 2015 | 19:14

    Zvezdino fmpova skola , kako covic kaze. Kad je najpotrebnije on nista , klasika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA