Bjelica skroman u porazu Vukova, Rouzu se muti pred očima

Kobi Brajant sprečio da Lejkersi upišu najgori start u istoriji franšize

  • 0

Za košarkaše Minesote domaći teren je začaran ove sezone. 

Timbervulfsi su doživeli i peti poraz pred svojim navijačima u petoj utakmici od starta, ovoga puta bolji od sastava iz Mineapolisa bio je Memfis (114:106), pa će Vigins, Garnet, Lavin, Bjelica i družina sačekati neku drugu priliku da se konačno raduju pobedi na svom terenu.

>>> MAGIČNO VEČE ZA BJELICU: Postao je najbolji trojkaš među rukijima! (VIDEO)

Srpski reprezentativac odigrao je jedu od lošijih partija od dolaska u NBA. Meč je završio sa 4 poena, zabeležio je i jedan skok, uz prilično racionalan šut iz igre - 2/5 za dva, 0/2 za tri, i sve to za 25 minuta.

Zek Lavin sa 25 poena i Endrju Vigins sa 25 napadački su bili najbolji u poraženom timu, dok su goste do petog trijumfa u sezoni predvodili Džef Grin sa 21 poenom, Majk Konli sa 20 (i 7 asistencija), kao i Rendolf i Čalmers, koji su se zaustavili na 16 poena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Loše vesti stižu za navijače Čikago Bulsa.

Iako njihov tim nije igrao u noći između nedelje i ponedeljka, trener Bulsa Fred Hojberg izjavio je da prva zvezda tima Derik Rouz igra sa zamagljenim vidom kao posledicom operacije očne jabučice koju je imao, i da će takvo stanje potrajati još dva do tri meseca.

- Doktori su rekli da će mu se vid u potpunosti vratiti za najviše tri meseca. Najvažnije u ovom trenutku je da mu se popravlja - rekao je Hojberg.

Rouz je o svom stanju rekao da mu se vid magli kada gleda u određenim pravcima.

- To, valjda, tako mora, na putu potpunog oporavka. Zaštitna maska mi mnogo pomaže iako ne mogu još da pogađam šuteve koje obično lako rešavam, ali i to će doći na svoje - poručio je Rouz, koji je krajem septembra na treningu zaradio udarac u oko od saigrača.

Kobi Brajant je flertovao sa "tripl-dablom" u meču koji je bio od izuzetnog značaja za Lejkerse, zbog činjenice da bi u slučaju poraza oborili negativan rekord franšize za prvih deset mečeva sezone.

To se nije desilo u velikoj meri zahvaljujući ol-star veteranu, koji je u pobedi protiv Detroita (97:85) u statističke kolone ugradio 17 poena, 8 skokova i 9 asistencija. Pored Brajanta, istakao se i Klarkson sa istim brojem poena.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Na drugoj strani, Pistonse je, kao i obično, predvodio razgoropađeni Andre Dramond, i ovoga puta sa jakom "dabl-dabl" partijom: 17 poena i 17 skokova.

Lejkersima je ovo bila tek druga pobeda ove sezone (2/8), dok je Detroit na 50 posto - 5/5.

Rezultati

Njujork - Nju Orleans 95:87

Minesota - Memfis 106:114

Šarlot - Portland 106:94

Atlanta - Juta 96:97

Oklahoma - Boston 85:100

Sakramento - Toronto 107:101

Los Anđeles Lejkers - Detroit 97:85

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA