Zvezdina gol mašina radila u Ivanjici: 19. uzastopna pobeda pred zimsku pauzu! (FOTO) (VIDEO)

Golovima Vieire, Plavšića i Kataija, crveno-beli rutinski zabeležili pobedu u Ivanjici

  • 97

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su završili polusezonu u Superligi Srbije pošto su savladali Javor u Ivanjici sa 3:0, golovima Huga Vieire u 4., Srđana Plavšića u 56., i Aleksandra Kataija u 73. minutu.

Ovom pobedom su izabranici Miodraga Božovića, koji zbog suspenzije nije vodio ekipu sa klupe, došli do 19. pobede u nizu i tako nastavili da popravljaju sopstveni rekord kada su u pitanju vezane pobede u prvenstvu.

Crveno-beli ovim trijumfom završavaju sezonu sa 62 osvojena boda, 65 postignutih golova i samo 15 primljenih. Statistika koje se ni Barselona ne bi postidela.

>>> Hugo levo, Hugo desno, pa petom: Nova gol majstorija Zvezdinog Portugalca! (VIDEO)

>>> Umesto da se skloni, golman Javora gledao u topovski udar u trenutku eksplozije! (VIDEO)

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:3

(Vieira 4, Plavšić 56, Katai 72)

JAVOR: Đogatović, Gajić, Kolaković, Josović, Đokić, Ađuru (Zečević), Docić, Gafurov (Stojaković 75), Eliomar, Miletić, Dražić

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Ibanjez, Luković, Jovanović, Grujić, Ristić (Rendulić 82), Katai (Sikimić 73), Plavšić, Srnić, Vieira (Jović 78)

Već u 4. minutu bilo je 1:0 za goste. Hugo Vieira je postigao 14. pogodak ove sezone. Bila je to prava minijatura i majstorija Portugalca, koji je sjajnim driblingom petom izbacio čak trojicu čuvara u kaznenom prostoru, a potom bocnuo loptu ispred Đogatovića i plasirao je u mrežu.

Javor je samo minut kasnije ozbiljno zapretio, ali je šut Docića sa ivice šesnaesteca završio nekoliko centimetara pored gola Kahrimana.

Mogla je Zvezda i do 2:0 u 24. minutu, kada je Srnić pogodio stativu posle jedne duge lopte koju je prihvatio na ivici kaznenog prostora, a potom šutirao iskosa sa desne strane u bliži ugao golmana Javora, ali je pogodio spoljni deo stative njegovog gola.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo opasnijih prilika na obe strane. Javor je pokušavao šutevima iz daljine, ali su oni bili neprecizni, dok je Zvezda pokušavala iz polukontri, međutim više je bila usredsređena da sačuva prednost do poluvremena.

Poslednji bitan detalj pred kraj poluvremena dogodio se na isteku 45. minuta, kada je Ibanjez oprobao šut iz daljine iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan. Neposredno pre slobodnog udarca dogodila se i neprijatna situacija, kada su Delije bacile topovski udar ispred gola Javora. On je prošao blizu glave Vladana Đogatovća, koji se nije sklonio na vreme, pa je mogao ozbiljno da ošteti svoj sluh.

Printskrin: Youtube/Sports Highlights Printskrin: Youtube/Sports Highlights

Početkom drugog poluvremena Javor je krenuo ofanzivno i preko Gafurova je imao dve solidne poluprilike. Nisu ih iskoristili, pa je brzo usledila kazna. Vieira se ponovo našao ispred gola Đogatovića u 56. minutu, šutuirao je iskosa sa leve strane, ali je Đogatović uspeo da odbani. Međutim, na njegovu žalost lopta se odbila do Srđana Plavšića, koji je pratio akciju iz drugog plana, pa je iz odbitka duplirao prednost.

Javor je posle toga imao blagu inicijativu, ali nije uspevao ozbiljnije da zapreti. Tako je u 72. minutu Aleksandar Katai rešio pitanje pobednika 13. golom ove sezone. Izašao je sam pred gol domaćina, i poigrao se sa odbranom Ivanjičana. Predriblao je Đogatovića, a zatim izlomio i odbrambenog fudbalera koji je bio pred golom i plasirao loptu u mrežu.

Brzo posle toga je i izašao iz igre.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja. Javor je pokušao da ublaži prednost i postigne utešni gol, ali je rezervista Zečević propustio najbolju šansu u 80. minutu. Crvena zvezda posle ove pobede ima čak 29 bodova više u odnosu na Partizan, koji od 17 časova igra svoj meč.

Rezultati i strelci 22. kola:

Jagodina - Rad 1:0

(Savković 6)

Mladost Lučani - OFK Beograd 0:0

Novi Pazar - Vojvodina 1:1

(Osmanagić 61. - Ivanić 10)

Radnik - Radnički Niš 2:1

(S. Stojanović 5, F. Stojanović 73. - Ðuričković 41)

Javor - Crvena zvezda 0:3

(Vieira 4, Plavšić 56, Katai 72)

Partizan - Borac (17.00)

Čukarički - Voždovac (17.00)

Metalac - Spartak (17.00)

TABELA:

Crvena zvezda 62 bodova, Borac 37, Čukarički 36, Vojvodina 35, Partizan 33, Radnički Niš 32, Javor 30, Mladost 30, Voždovac 28, Radnik 27, Novi Pazar 24, Metalac 22, OFK Beograd 19, Jagodina 19, Rad 16, Spartak 15 (-2).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA