≫ 

NAPRED, JUNAČINE - CELA SRBIJA JE UZ VAS! Šesti napad na ono što nam odavno pripada!

Vreme je da se konačno slavi titula u Svetskoj ligi u odbojci

  • 12

Odbojkaši Srbije od 20.30 u Poljskoj igraju finale Svetske lige protiv Brazila! Biće ovo šesti napad na zlato u takmičenju, koje ''Plava četa'' još uvek nije osvojila, iako je nekoliko puta bila veoma blizu.

Deluje da su sada bliže neko ikada. Izabranici Nikole Grbića su dominirali i tokom regularnog dela takmičenja, a sjajne igre pružili su i na finalnom turniru, gde su kao prvoplasirani u grupi prošli u polufinale, gde su u sjajnoj utakmici savladali Italijane.

>>> LEGENDARNI TAJM-AUT GRBIĆA: Zaj***te sudiju, daj da iskoristimo što je debil da ih pobedimo (VIDEO)

>>> Srbija je u finalu Svetske lige: Orlovi jači od sramnog sudije Šabana i Italijana (FOTO)

>>> Nikola Grbić nezadovoljan zbog ”deljenja pravde”: Šta je poručio sudiji Šabanu?

Brazilci su do finala stigli tako što su savladali Francuze, koji su aktuelni šampioni, takođe u fantastičnoj odbojkaškoj partiji u kome je viđena velika drama u poslednja dva seta.

Foto: Guliver/Adam Nurkiewicz/Getty Images for FIVB Foto: Guliver/Adam Nurkiewicz/Getty Images for FIVB

Srbija je prvo finale Svetske lige igrala upravo protiv Brazila, kada je sa 3:2 poražena u Madridu 2003. godine. Dve godine kasnije, ponovo je Brazil savladao našu ekipu, tada u Beogradu sa 3:1.

Igrali smo finale i 2008. godine u Riju i tada je SAD bio bolji od Srbije sa 3:1, da bi sledeće godine Brazil ponovo savladao naše odbojkaše sa 3:2 u finalu koje je takođe odigrano u Beogradu.

Poslednji neuspeli pokušaj da se domognemo zlata i nagrade od milion dolara bio je 2015. godine, kada je Francuska bila ubedljiva sa 3:0 i savladala izabranike Nikole Grbića.

Godinu dana kasnije ponovo su u finalu, ovoga puta u Krakovu. Sada su zreliji, iskusniji, igraju odlično. Vreme je da posle toliko godina Srbija konačno osvoji toliko željeni trofej. Neka bude šesta sreća! Srećno! Srbija je uz vas!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iwan

    17. jul 2016 | 09:29

    podgorica je uz vas! SRBIJA!!!

  • Lili

    17. jul 2016 | 09:35

    Nadam se, da Saban nece suditi, juce je bilo strasno, "ukrao" je 5-6 poena, ladno, kao i pomocne sudije. A Italijani, niti jedan nije digao ruku i sportski priznao da je imao dodir sa loptom stalno su izmisljali nesto, idemooo, sta god ga bude, momci se bore od srca.

  • nenad ns

    17. jul 2016 | 09:32

    Ajmo bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA