≫ 

Nikolić: Trener Zvezde je moj drug

Trener Partizana govorio za klupsku televiziju o predstojećem derbiju

  • 6

Sve smo bliži novom izdanju "večitog derbija", 152. po redu, koji će biti odigran na stadionu Partizana u subotu od 18 sati.

Tim povodom trener crno-belih je govorio o značaju utakmice sa najvećim rivalom i svemu što on donosi, ali i odnosi, za emisiju "Partizanov vesnik", koja se emituje na zvaničnom klupskom kanalu.

Na pitanje da li ima nervoze, Nikolić je rekao:

- Nervozni svakako nismo, derbi je najveća i najlepša utakmica u našem fudbalu i mi se posebno radujemo njoj. Ja lično jedva čekam da počne, a to važi za sve moje saradnike i tu energije pokušavamo svakodnevno da prenesemo na igrače Partizana.

Nikolić je verovatno jedan od retkih trenera Partizana koji ima maksimalan učinak protiv Crvene zvezde.

- Moj saldo jeste stopostotan, ali to ne mora ništa da znači, jer su promenjene mnoge okolnosti. Novi su treneri, promenjeni su timovi, sve je drugačije nego što je bilo kada sam prvi put bio ovde. Svaki derbi je druga priča, ali nema dileme da niko ne bi trebalo da drhti ili bude negativan na taj način. Naravno, mora da postoji tenzija koju derbi uvek nosi, danima čitav grad priča o utakmici. To su utakmice u kojima se rađaju novi igrači, novi heroji, u kojima se postaje veliki igrač. Svi pamtimo ovde u Partizanu kakve su karijere imali i kakav status u klubu imaju igrači koji su rešavali derbije, tako da jedva čekam da sve počne.

Trener Partizana kaže da je prednost Zvezde naspram njegovog tima važan faktor - iskustvo.

- Što se tiče našeg protivnika, on je sigurno iskusniji od nas. To je grupa sa velikim brojem stranaca, prekaljenih iskusnih igrača i  imaju neke prednosti u odnosu na nas u ovom trenutku, ali imaju i mane u odnosu na nas. Imaju prednost što imaju trenera u kontineuitetu već duže vreme, koji ima dobar odnos i dobru hemiju sa svojim igračima, to nema nikakve dileme.

Zvezdina odbrana, često vrlo porozna i protiv daleko slabijih rivala, je tema o kojoj je pričao Nikolić, a pre toga se osvrnuo na odnos sa kolegom Miodragom Božovićem.

- Pošto inače pratim sva dešavanja u našoj ligi, pratim i konferencije kolege Božovića, koji je inače jedan korektan čovek pre svega i, ne mogu reći da mi je prijatelj, ali drugar svakako jeste, on ponavlja da oni igraju kako igraju, jer imaju specifičan stil igre od kada je tu. Trpe dosta šansi, ali su i najefikasniji tim u ligi. I to je činjenica. To je njegovo opredeljenje, i to ponavlja na svakoj konferenciji: da igraju visoko, da igraju na takav način i da se vrlo često desi da protivnici stvore prvu ili drugu šansu na utakmici. To su njegove reči. Priprema derbija je opet priča za sebe. Da li će oni igrati kako inače igraju i da li ćemo i mi korigovati, to će se videti. Ali sve je to manje bitno od rezultata koji je uvek u prvom planu kad je derbi u pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Идемо Делије

    13. septembar 2016 | 23:49

    И нама су Гробари другари, сви имамо бар једног таквог пријатеља. Ова препуцавања су пролазна

  • Vladimir

    14. septembar 2016 | 03:24

    Ja sam Zvezdas,ali Marko Nikolic je primer kako jedan ozbiljan trener treba da se ponasa i da bude primer navijacima oba kluba a to je ono sto nam je u ovom trenutku preko potrebno,a to je da budemo ljudi i da se pazimo da ne podlezemo losim uticajima,niti da se mrzimo.Samo je Srbija vecna.

  • Dr za rock and roll....

    14. septembar 2016 | 02:04

    0-5 sine da imas kosu opala bi ti u subotu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA